AvondGasten: Vlaai moet fruitteelt redden

AvondGasten: Vlaai moet fruitteelt redden

De Limburgse fruitteelt heeft het zwaar, onder meer door zware concurrentie uit het buitenland. Om het tij de keren komen de fruittelers nu met een actieplan. Op Limburgse vlaai hoort Limburgs fruit, vinden zij.

Als Limburgers beter weten wie het fruit teelt, zijn ze waarschijnlijk vaker geneigd om te kiezen voor fruit uit eigen provincie. Dat denken de fruittelers. Ze willen in ieder geval dat bakkers vaker voor echt Limburgs fruit kiezen voor hun Limburgse vlaaien. En misschien kunnen ook Limburgse artsen wat vaker een appel voorschrijven in plaats van een pilletje. Alles om de binding tussen Limburg en haar producten te verbeteren.

Zie ook: Limburgse fruittelers willen meer producten verkopen in éigen provincie

Fruittelers Wim Notermans en Gerard Mertz leggen uit wat er aan de hand is.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

1Lunch: vrouwen laten mannen de brandjes blussen

1Lunch: vrouwen laten mannen de brandjes blussen

Bij een grote woningbrand in Maria Hoop zijn twee woonhuizen vrijwel helemaal uitgebrand, Perr Schuurs is het voorbije seizoen maar weinig in actie gekomen in de hoofdmacht van zijn broodheer Ajax en Loek 'Lieve Mona' Kessels is op 87-jarige leeftijd…

Programma's