​AvondGasten - 21 mrt 2017

​AvondGasten - 21 mrt 2017

De verkiezingen zijn achter de rug, maar ook in Brussel werden die op de voet gevolgd. Waar gaan we heen met Europa? En welke rol speelt het in de coalitie onderhandelingen die zijn gestart?

'Winnaars en verliezers' aan tafel in AvondGasten, dat vandaag komt vanuit het kloppend hart; vanuit het Europees Parlement in Brussel.

We blikken vooruit. Maar discussiëren ook, natuurlijk. Over hoe het kan, dat een Euregionale en toch op Europa gerichte provincie als Limburg, toch voor een groot deel anti-Europees heeft gestemd.

Was Europa overigens wel echt een verkiezingsthema? Waarom wel of net niet?

Dit weekend worden in Rome 5 scenario's voor de toekomst van de Europese Unie besproken. Dat ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Europa. Moeten we bijvoorbeeld naar een 'federaal Europa'? Of doorgaan op dezelfde weg? Kortom: hoe kan Brussel problemen in de toekomst het best aanpakken? En hoe bereikt Brussel ook nog veel meer de burgers, ook in Limburg?

En morgen is het een jaar na de aanslagen in Brussel. Het ging helemaal mis op het vliegveld in Zaventem maar ook vlakbij het Europees Parlement; in een metrostation. Ook een moment om stil te staan bij 2 Limburgse slachtoffers: Sascha en Alexander Pinczowski.

Gasten: Kees Boonman - politiek journalist, Jeroen Lenaers - Europarlementariër CDA, Bas Eickhout - Europarlementariër GroenLinks, Agnes Jongerius - Europarlementariër PvdA

Presentatie: Sander Kleikers

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Bende verdacht van 47 ramkraken: 'Jaren celstraf'

Bende verdacht van 47 ramkraken: 'Jaren celstraf'

Justitie is niet mals voor de vermeende bende van ramkrakers, die het zuiden van Limburg een half jaar lang in zijn greep hield. Na liefst 47 ramkraken heeft de officier van justitie jaren celstraf voor ogen.

Programma's