AvondGasten: Topgitarist Willem Philpsen nu ambassadeur Hersenstichting

AvondGasten: Topgitarist Willem Philpsen nu ambassadeur Hersenstichting

Postmen-gitarist Willem Philipsen uit Echt kreeg op 23 jarige leeftijd een herseninfarct. "Midden in de nacht kreeg ik de meest zware hoofdpijn die je maar kunt voorstellen, binnen een half uur was mijn hele linkerkant uitgevallen".

De voormalige topgitarist is tegenwoordig ambassadeur van de Hersenstihting. In deze Brainawarenessweek doet hij zijn indrukwekkende verhaal in AvondGasten.

Midden in de nacht kreeg ik de meest zware hoofdpijn die je maar kunt voorstellen, binnen een half uur was mijn hele linkerkant uitgevallen Willem Philipsen

Het infarct zette zijn leven op zijn kop. "Ïk werd een week later wakker met een gebroken lichaam en een gebroken brein". De weg terug was moeilijk. "Ik heb momenten gehad dat ik me totaal nutteloos voelde en het idee had dat ik niks meer kon bijdragen. Dat ik dagen had dat ik mijn bed niet uitkwam".

De Echtenaar moest alles weer leren. Veel dingen kon hij simpelweg niet meer. Ook muziekmaken ging niet meer. "In het begin had ik een een haat-liefde verhouding met muziek. Vooral met live optreden." Want dat ging niet meer. Maar de muziek sleepte hem er wel doorheen.

Ik kan inmiddels zeggen dat het beter gaat dan ooit. Willem Philipsen

Gitaarspelen gaat niet meer, maar Willem Philipsen componeert nu en speelt toetsen. Samen met Stef Bos maakte hij onlangs het nummer Opnieuw, voor de Hersenstichting. Ook geeft hij regelmatig lezingen. "Ik kan inmiddels zeggen dat het beter gaat dan ooit."

Gesprek in AvondGasten

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Viervoudig moordenaar Paul S.: 'Ontzettend veel spijt'

Viervoudig moordenaar Paul S.: 'Ontzettend veel spijt'

Viervoudig moordenaar Paul S. (52) wil volledig van zijn tbs-maatregel af. De Kerkradenaar mag sinds dit jaar met onbegeleid verlof, maar wil nog een stap verder gaan. "Het gaat goed met me." Deskundigen denken dat hij nog twee jaar behandeling nodig…

Programma's