Ton Caanen in AvondGasten: Er is geen enkele organisatie waar je in je eentje verantwoordelijk bent

Ton Caanen in AvondGasten: Er is geen enkele organisatie waar je in je eentje verantwoordelijk bent

Voormalig technisch directeur Ton Caanen van Roda JC ziet zichzelf niet als veroorzaker van alle problemen bij Roda JC.

"Dat is een te groot compliment, dan krijg ik meer lof dan dat ik verdien", zo zei hij in AvondGasten.

"Geen enkele speler is door mij persoonlijk aangedragen, dat was de behoefte vanuit de staf. Mijn rol was als eindverantwoordelijke meebeslissen over de keuze. Er hebben altijd vier mensen meegekeken, ik heb nooit in mijn eentje beslist. Als het slecht gaat is het gemakkelijk alles bij Ton neer te leggen."

Volgens Caanen heeft de scouting van Roda niets gedaan met de spelers die hij heeft aangedragen. "Wat meestal benoemd wordt zijn de dingen die niet goed gaan en maar ze geven niet de duidelijkheid hoe het heeft gezeten."

Als het goed gaat zwijgen de mensen die het niet eens waren en als het slecht gaat dan hoor je ze als eerste. Met name bij Roda JC heb ik zelden meegemaakt dat er zoveel roeptoeters zijn. En op het moment dat ze zelf een functie krijgen zakken ze door de hoeven.

Caanen zegt dat hij het jammer vindt dat bepaalde dingen bij Roda niet heeft kunnnen doorvoeren. Een daarvan is het clubcentrum model. "Dat betekent dat je wel een hoofdtrainer van buitenaf kunt aantrekken, maar dat je de assistenten van de eigen club inzet. Dan voorkom je dat

iedere trainer zijn eigen assistenten meebrengt." Daarnaast heeft hij ervaren dat democratie ook betekent dat niet iedereen die verantwoordelijkheid neemt die nodig is.

"Als het goed gaat zwijgen de mensen die het niet eens waren en als het slecht gaat dan hoor je ze als eerste. Met name bij Roda JC heb ik zelden meegemaakt dat er zoveel roeptoeters zijn. En op het moment dat ze zelf een functie krijgen zakken ze door de hoeven. "

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's