AvondGasten over de tramlijn Hasselt - Maastricht

AvondGasten over de tramlijn Hasselt - Maastricht

In AvondGasten reacties uit de Limburgse politiek op de felle uitspraak van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois.

Hij roept stellig 'Zonder Maastricht-station als eindhalte gaat de sneltramlijn niet door.’ Voor premier Geert Bourgeois is het essentieel dat de tram tot aan het station van Maastricht rijdt, zodat reizigers vanuit België makkelijk van het Nederlandse spoornet gebruik kunnen maken.
Maar het probleem is de Wilhelminabrug in Maastricht. Die is niet sterk genoeg, en moet eerst voor miljoenen euro's worden opgeknapt. In Maastricht is met verbazing gereageerd op de woorden van de Vlaamse minister-president.

Maar ook in Belgisch-Limburg is er ongeloof. We schakelen live naar de burgemeester van Lanaken, Marino Keulen. Vivianne Heijnen, fractievoorzitter van het CDA in Maastricht is altijd kritisch geweest tegenover het plan en twijfelt aan de haalbaarheid van het project. Ze zit aan tafel met Joost van den Akker, fractievoorzitter de van VVD-Limburg.

AvondGasten
AvondGasten is elke werkdag op L1 TV te zien om 17:55, 20:55 en 22:55 uur. Meer informatie over de gasten en onderwerpen in AvondGasten vindt u steeds op www.L1.nl/AvondGasten

Logo 1Limburg

Programma's