Penn in AvondGasten: 'We moeten van de illegale netwerken af'

Penn in AvondGasten: 'We moeten van de illegale netwerken af'

Burgemeester Annemarie Penn is enthousiast over de nieuwe plannen van het kabinet. De nieuwe coalitie wil experimenteren met legale wietteelt.

Penn is vooral hoopvol dat de wietteelt in de formatie al benoemd is. "Eerder is er ook een wetsontwerp geweest, maar dat haalde de eindstreep niet".

Het gedoogbeleid is volgens Penn uit zijn voegen gebarsten. De coffeeshops moeten hun voorraad nu halen in de illegale sector.

Peter Hendriks, eigenaar van coffeeshops in Sittard-Geleen en Roermond, ziet de nieuwe plannen niet zo zitten. Hij is van mening dat een coffeeshop niet per se gebruik hoeft te maken van het criminele circuit. Zelf werkt hij vol tevredenheid met kleine telers.

Als die geen stroom stelen, dan krijgen ze 500 euro extra per kilo wiet ​aldus Peter Hendriks
​Peter Hendriks, coffeeshophouder
​Peter Hendriks, coffeeshophouder

Hendriks pleit voor integere telers, geen staatswiet. Hij denkt dat er dan slechts een paar grote jongens zijn die alles gaan bepalen, die ten koste gaat van de winst voor de coffeeshop.

Penn stelt juist dat het fenomeen staatswiet op verschillende manieren kan worden ingevuld. Wat de uiteindelijke vorm van deze staatswiet gaat worden, zal bepalen of de coffeeshop nog toekomst heeft.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's