AvondGasten: Kunstenaars uit Weert exposeren in China

AvondGasten: Kunstenaars uit Weert exposeren in China

Beeldend kunstenaar Lilian Creemers uit Stramproy en fotograaf/vormgever Theo Derksen uit Weert zijn net terug van de opening van hun expositie in Yuhang-Hangzou in China.

Het grote kanaal bij de stad speelt een belangrijke rol. "Het leven rondom het kanaal hebben we vastgelegd en daar tentoongesteld. Er ligt bijvoorbeeld veel rommel op straat. Voor de expositie hebben we van verschillende plekken rommel in de expositie verwerkt. Chinezen schrokken er zelf van hoeveel ze weggooiden."

Het is de bedoeling dat Chinese kunstenaars volgend jaar naar Weert komen. En dan is het maar afwachten hoe de Chinezen tegen ons aankijken.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Advocaat trucker: 'Gele Hesjes criminele organisatie'

Advocaat trucker: 'Gele Hesjes criminele organisatie'

De advocaat van de 47-jarige trucker, die vrijdag een demonstrant van de Gele Hesjes doodreed, is niet te spreken over de acties van deze groepering. "Ik vind dat gewoon een criminele organisatie, mensen die zoiets doen...", zei advocaat Richard Wagemans.

Programma's