AvondGasten: Jos Schatorjé vertrekt als directeur van het Limburgs Museum

AvondGasten: Jos Schatorjé vertrekt als directeur van het Limburgs Museum

Jos Schatorjé vertrekt na 25 jaar als directeur van het Limburgs Museum in Venlo. Schatorjé stond aan de basis van het museum, maar ook aan de wieg van belangrijke veranderingen. Het museum werd in die periode omgebouwd tot een plek waar veel aandacht is voor het Limburgse culturele erfgoed.

Het is nu mijn 25ste jaar als directeur, ik word 63, en na 40 jaar werken vind ik het goed geweest. Ik merk ook heel erg dat ik ouder wordt. Voor mij is de cirkel nu rond Jos Schatorjé

Shatorjé blikt in AvondGasten terug op zijn periode als directeur van het Limburgs Museum in Venlo.

“Het is nu mijn 25ste jaar als directeur, ik word 63, en na 40 jaar werken vind ik het goed geweest. Ik merk ook heel erg dat ik ouder wordt. Voor mij is de cirkel nu rond.”

Ik blijf nog een half jaar werken. Maar ook daarna zal ik mij blijven inzetten voor het museum Jos Schatorjé

Jos Schatorjé is ook trots op wat hij de laatste jaren heeft neergezet. “Ik denk dat wij met z’n allen een Limburgs instituut hebben neergezet. Niemand kende het begrip ‘Limburgs Museum’, en nu kennen heel veel mensen dat. Er is steeds meer aandacht voor de Limburgse cultuur. Het is belangrijk dat dit zichtbaar is en blijft.”

Ondanks dat hij stopt als directeur blijft hij nauw betrokken bij het museum. “Ik blijf nog een half jaar werken. Maar ook daarna zal ik mij blijven inzetten voor het museum.”

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's