AvondGasten: 'Er is geen enkel verschil tussen Nederlandse en buitenlandse studenten'

AvondGasten: 'Er is geen enkel verschil tussen Nederlandse en buitenlandse studenten'

Maastricht University telt ruim tienduizend buitenlandse studenten. Geen enkele universiteit in Nederland telt procentueel meer buitenlandse studenten.

'En daar moeten we trots op zijn', zegt Martin Paul, voorzitter van het college van bestuur in AvondGasten.

Hoe internationaal mag een universiteit zijn? Die vraag stond vandaag centraal tijdens een werkbezoek van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs aan Maastricht.

Bijna zestig procent van de studenten aan de universiteit komen uit het buitenland. "Dat is op zich logisch", zegt Martin Paul. "Universiteiten halen hun studenten uit een gebied tot honderd kilometer. Dus dat er veel Duitsers zijn is heel normaal. We hebben opleidingen die gericht zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar ook op de internationale arbeidsmarkt."

"Er is geen enkel verschil tussen Nederlandse en buitenlandse studenten. We blijven alleen maar doorgaan met Internationalisering. De verhouding 60-40 procent willen we handhaven. Dat willen we ook gebruiken om andere scholen te helpen."

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's