AvondGasten: Euregio maakt één vuist tegen criminelen

AvondGasten: Euregio maakt één vuist tegen criminelen

"Het waterbed-effect is het grote probleem. Als het ene land strengere regels hanteert heeft het buurland daar meteen nadelig effect van." Dat zei Petra Dassen, burgemeester van Beesel, vanavond in AvondGasten.

Het waterbed-effect is het grote probleem. Als het ene land strengere regels hanteert heeft het buurland daar meteen nadelig effect van Petra Dassen

Dat moet veranderen met de komst van het Euregionaal Ontwikkel- en Expertisecentrum. Vandaag hebben de ministers van Nederland, België en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen in Maastricht de handtekening gezet onder een pilot.

Ze gaan samen criminelen aanpakken die over de grens opereren. Dat moet voorkomen dat criminelen hun illegale activiteiten van het ene land naar het andere land in de Euregio verplaatsen.

Op bestuurlijk gebied valt er nog veel te verbeteren Rob Hutschemakers

Rob Hutschemakers van het expertisecentrum vertelde in AvondGasten dat de politie al langer informatie uitwisselt over de grens. "Op bestuurlijk gebied valt er nog veel te verbeteren."

Het expertisecentrum wordt geleid vanuit Maastricht.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's