AvondGasten: 'De vakantiebeleving moet op het vliegveld beginnen'

AvondGasten: 'De vakantiebeleving moet op het vliegveld beginnen'

Tot vorig jaar had Corendon-oprichter Atilay Uslu niets met Maastricht. Nu is dat wel anders, in L1 AvondGasten zei hij kansen te zien. “Maastricht Aachen Airport was vroeger groter dan Eindhoven Airport.

Ik denk dat er veel kansen zijn om Maastricht weer op de kaart te zetten, maar je hebt wel de juiste bedrijven en de politiek nodig”, aldus Uslu.

Maastricht Aachen Airport was vroeger groter dan Eindhoven Airport. Ik denk dat er veel kansen zijn om Maastricht weer op de kaart te zetten, maar je hebt wel de juiste bedrijven en de politiek nodig Corendon-oprichter Atilay Uslu

Vertrouwen
Hij vertelde dat hij weinig kan zeggen wat er in het verleden is fout gegaan. “Het is vaker misgegaan met nieuwe airlines in Maastricht. Wij zijn echter al succesvol en willen uitbreiden naar Maastricht.“ zegt Uslu. “Het gaat ons veel geld kosten als het niet lukt, maar ik denk dat het wel gaat lukken.

Met de beperkte bestemmingen afgelopen zomer hebben we geen geld verdiend aangezien we veel geld hebben gestoken in promotie. Dit was echter wel nodig om het vertrouwen in Maastricht Aachen Airport terug te winnen.“

Het is volgens Uslu niet de bedoeling om na een jaar te stoppen. “Als we zouden stoppen dan zou ons dat 10 miljoen euro kosten.” Er is nu gekozen voor 12 bestemmingen. Als dit goed loopt wil Corendon niet uitbreiden met het aantal bestemmingen, maar met de frequentie.

Totaal-beleving
|Om aan de vakantie-ervaring te voldoen moet de luchthaven meer dan een facelift krijgen volgens Uslu. “Wij willen een goed product leveren aan onze klanten.

Het vakantiegevoel moet bij de luchthaven beginnen”, zegt de oprichter van Corendon “mijn klanten willen rustig inchecken, even een bakje koffie doen en daarna naar het vliegtuig en rustig op de badplaats aankomen. Dat gevoel moeten we geven en als we dat niet kunnen geven dan is het niet succesvol.”

Als we zouden stoppen dan zou ons dat 10 miljoen euro kosten. Er is nu gekozen voor 12 bestemmingen. Als dit goed loopt wil Corendon niet uitbreiden met het aantal bestemmingen, maar met de frequentie Corendon-oprichter Atilay Uslu

Winter|
Het plan is om in de winter van 2018 ook door te vliegen. Hiervoor worden wel nieuwe bestemmingen gezocht.

De badplaatsen waar in de zomer naartoe wordt gevlogen zijn niet wintervast en Corendon heeft daarom het voornemen om naar verre oorden te vliegen. Het winterseizoen moet voor april vastgelegd zijn.

Dan beginnen ze ook met vliegen vanaf Maastricht.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Meer over AvondGasten op L1.nl/AvondGasten

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.