AvondGasten: 'De vakantiebeleving moet op het vliegveld beginnen'

AvondGasten: 'De vakantiebeleving moet op het vliegveld beginnen'

Tot vorig jaar had Corendon-oprichter Atilay Uslu niets met Maastricht. Nu is dat wel anders, in L1 AvondGasten zei hij kansen te zien. “Maastricht Aachen Airport was vroeger groter dan Eindhoven Airport.

Ik denk dat er veel kansen zijn om Maastricht weer op de kaart te zetten, maar je hebt wel de juiste bedrijven en de politiek nodig”, aldus Uslu.

Maastricht Aachen Airport was vroeger groter dan Eindhoven Airport. Ik denk dat er veel kansen zijn om Maastricht weer op de kaart te zetten, maar je hebt wel de juiste bedrijven en de politiek nodig Corendon-oprichter Atilay Uslu

Vertrouwen
Hij vertelde dat hij weinig kan zeggen wat er in het verleden is fout gegaan. “Het is vaker misgegaan met nieuwe airlines in Maastricht. Wij zijn echter al succesvol en willen uitbreiden naar Maastricht.“ zegt Uslu. “Het gaat ons veel geld kosten als het niet lukt, maar ik denk dat het wel gaat lukken.

Met de beperkte bestemmingen afgelopen zomer hebben we geen geld verdiend aangezien we veel geld hebben gestoken in promotie. Dit was echter wel nodig om het vertrouwen in Maastricht Aachen Airport terug te winnen.“

Het is volgens Uslu niet de bedoeling om na een jaar te stoppen. “Als we zouden stoppen dan zou ons dat 10 miljoen euro kosten.” Er is nu gekozen voor 12 bestemmingen. Als dit goed loopt wil Corendon niet uitbreiden met het aantal bestemmingen, maar met de frequentie.

Totaal-beleving
|Om aan de vakantie-ervaring te voldoen moet de luchthaven meer dan een facelift krijgen volgens Uslu. “Wij willen een goed product leveren aan onze klanten.

Het vakantiegevoel moet bij de luchthaven beginnen”, zegt de oprichter van Corendon “mijn klanten willen rustig inchecken, even een bakje koffie doen en daarna naar het vliegtuig en rustig op de badplaats aankomen. Dat gevoel moeten we geven en als we dat niet kunnen geven dan is het niet succesvol.”

Als we zouden stoppen dan zou ons dat 10 miljoen euro kosten. Er is nu gekozen voor 12 bestemmingen. Als dit goed loopt wil Corendon niet uitbreiden met het aantal bestemmingen, maar met de frequentie Corendon-oprichter Atilay Uslu

Winter|
Het plan is om in de winter van 2018 ook door te vliegen. Hiervoor worden wel nieuwe bestemmingen gezocht.

De badplaatsen waar in de zomer naartoe wordt gevlogen zijn niet wintervast en Corendon heeft daarom het voornemen om naar verre oorden te vliegen. Het winterseizoen moet voor april vastgelegd zijn.

Dan beginnen ze ook met vliegen vanaf Maastricht.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's