Dit zijn de winnaars van de Limburgse Popprijzen 2020

Dit zijn de winnaars van de Limburgse Popprijzen 2020

Donderdag 22 juli 19:00 | 21:00 | 22:30, vrijdag 23 juli 13:45 | 23:30, dinsdag 27 juli 23:30 en woensdag 28 juli 13:45 | 14:35 | 15:45 | 16:30 | 21:00 op L1 TV

Rian Moonen en Ruud Kleinen presenteren de uitreiking van de Limburgse Popprijs 2020. Categorieën: Beste Limburgse Nieuwkomer, Beste Limburgse Artiest en Beste Limburgse Organisatie.

De winnaars

De Maastrichtse zangeres en rapper Odillia, het Venlose poppodium Grenswerk en zangeres Blackbird hebben donderdag de Limburgse Popprijzen 2020 in de wacht gesleept.

Commissie
Odillia mag zich in de categorie 'Beste Limburgse Nieuwkomer' winnares noemen. De winnaar van de categorie 'Beste Limburgse Muziekorganisatie' is poppodium Grenswerk. Beide categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. Voor de categorie 'Beste Limburgse Artiest' is mede dankzij publiekstemmen Blackbird door een meerderheid uitgeroepen tot winnares. De muzikanten en het poppodium ontvangen geldbedragen.

Oordeel
Er is volgens de commissie veel bewondering voor Odillia. Ze vertrok naar Amerika en heeft daar samengewerkt met artiesten als Snoop Dogg en Lil Keed. Daarnaast vindt de jury dat Grenswerk het hele jaar bezig is geweest met het uit de grond stampen van nieuwe projecten. Denk hierbij aan projecten waarbij dj's ondersteund werden.

Tot slot is de commissie onder de indruk van de werkwijze en het doorzettingsvermogen van de Kesselse zangeres Merel Koman, beter bekend als Blackbird. "Op de eerste dag van de lockdown kwam haar debuutalbum uit, wat ontzettend veel pech voor haar was. Ondanks dat is het album enorm goed ontvangen, doen de liedjes het zeer goed qua radioplays en online streams. En heeft Blackbird wel de kansen die er waren om op te treden aangegrepen om ook live te kunnen spelen", klinkt het oordeel.

De Limburgse Popprijs

De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse artiest(en) én organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek en daarbuiten.

Investeren en innoveren in popmuziek
Met de Limburgse Popprijs wil Pop in Limburg enerzijds investeren in de groei van de artiest of organisatie, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen het popklimaat of nog meer kan investeren in de popmuziek in Limburg (en daarbuiten). Anderzijds wil Pop in Limburg de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en waardering hiervoor uitspreken.

Waardering en erkenning
Door de coronacrisis was het langere tijd onzeker of er een editie voor de Limburgse Popprijs 2020 georganiseerd kon worden. Maar Pop in Limburg vindt het juist belangrijk om ook in dit moeilijkere muziekjaar toch haar waardering en erkenning uit te spreken naar de muziekscene. En daarom reiken zij dit jaar toch de Limburgse Popprijs awards uit!

De genomineerden van de drie categorieën

Meer over de winnaars en de genomineerden voor de prijs

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal - 5 augustus 2021

L1mburg Centraal - 5 augustus 2021

L1mburg Centraal: wanneer ligt de kweekburger op ons bord?

L1mburg Centraal: wanneer ligt de kweekburger op ons bord?

L1mburg Centraal: UM-afdeling voor diversiteit en inclusiviteit

L1mburg Centraal: UM-afdeling voor diversiteit en inclusiviteit

Pride Week: Manos

Pride Week: Manos

L1mburg Centraal: chaos bij Roda JC: Van As aan kant gezet, Wismans stapt op

L1mburg Centraal: chaos bij Roda JC: Van As aan kant gezet, Wismans stapt op

L1mburg Centraal: inloopspreekuur voor vragen en hulp na watersnood

L1mburg Centraal: inloopspreekuur voor vragen en hulp na watersnood

Logo 1Limburg

Programma's