AvondGasten: Bloemenzee voor de Paus was zwaarste klus in jaren

AvondGasten: Bloemenzee voor de Paus was zwaarste klus in jaren

"Alleen de graszoden komen nog uit Italië. Verder nemen wij alles mee. Dan heb je het over tienduizenden verschillenden soorten bloemen. En daarnaast nog berken- en lindenbomen. In totaal gaat het om zo'n 30 ton aan materiaal."

Floraal vormgever Paul Deckers uit Sint Odiliënberg ging afgelopen weekend voor de dertigste keer mee naar Rome om daar de bloemenzee samen te stellen voor het Paasfeest. In AvondGasten vertelde hij dat het project steeds groter wordt.

De afgelopen editie noemt hij de zwaarste maar ook de mooiste editie ooit. Het team was grotendeels nieuw, daarnaast werkte het weer niet mee. Vantevoren regende en waaide het flink in Rome. "Dat zorgde voor de nodige spanning."

De bloemen en bollen gaan naar kloosters, kerken, kerkelijke instellingen en naar de tuinen van het Vaticaan. Veel wordt herbeplant Paul Deckers

Vorig jaar vernielden meeuwen een aanzienlijk deel van de bloemen. Laserstralen en vliegers met afbeeldingen van roofvogels erop hielden de dieren dit jaar op afstand.

En wat gebeurt er na afloop met al die bloemenpracht? Paul Deckers: "De bloemen en bollen gaan naar kloosters, kerken, kerkelijke instellingen en naar de tuinen van het Vaticaan. Veel wordt herbeplant."

Wat de bloemenzee gekost heeft wil de floraal vormgever uit Sint Odiliënberg niet zeggen.

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's