AvondGasten - 9 mei 2017

AvondGasten - 9 mei 2017

De strafzaak tegen ‘politiemol’ Mark M. uit Weert loopt grote vertraging op omdat er nog drie getuigen moeten worden gehoord. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag besloten. De inmiddels ontslagen agent zou op grote schaal geheime informatie hebben verkocht aan criminelen. Hoe kon dat gebeuren en hoe screent de politie de agenten eigenlijk? Een gesprek met strafrechtadvocaat Sjoerd van Berge Henegouwen en Ruud Lauffer, oud-docent aan de politieacademie.

Verder in AvondGasten: kan ons eigen lichaam in de nabije toekomst botbreuken en kapotte hartkleppen zelf herstellen? De universiteit in Maastricht kreeg samen met twee andere universiteiten 19 miljoen euro voor onderzoek dat de voor een grote doorbraak kan gaan zorgen. Hoeven we dan echt niet meer onder het mes? Dat vragen we hoogleraar Pamela Habibović van de Universiteit Maastricht.

En Limburgs oudste glossy, Chapeau bestaat 20 jaar. Uitgever en televisiemaker Jo Cortenraedt klapt uit de school over bladenmaken in de wereld van de rich and famous.

Presentatie Kirsten Paulus

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's