AvondGasten: '18.000 man zien binnen 20 seconden of je het goed of fout hebt gedaan'

AvondGasten: '18.000 man zien binnen 20 seconden of je het goed of fout hebt gedaan'

Zijn conditie is nog prima, maar toch vindt scheidsrechter Ed Janssen uit Meijel dat het na 15 jaar tijd is om te stoppen. "Het houdt een keer op, topvoetbal vereist top abritage. Nu ben ik nog topfit, maar merk wel dat ik er meer voor moet doen om hetzelfde te bereiken."

Op vrij late leeftijd begon de nu 47-jarige Janssen als scheidsrechter. "Te laat begonnen, maar ik kreeg toch een kans van de KNVB."

Vijftien jaar geleden hoorde je bijna niemand als een scheidsrechter een verkeerde beslissing nam of een penalty niet gaf. Nu hebben 18.000 mensen op de tribune een mobieltje en zien binnen 20 seconden of je het goed of fout het gedaan. Waarom dan niet de man op het veld helpen? Ed Janssen

Diezelfde voetbalbond kijkt of Janssen toch behouden kan blijven voor het scheidsrechterskorps, zij het in een andere hoedanigheid. Met name als videoscheids ziet Janssen mogelijk een rol voor zichzelf weggelegd.

"Vijftien jaar geleden hoorde je bijna niemand als een scheidsrechter een verkeerde beslissing nam of een penalty niet gaf. Nu hebben 18.000 mensen op de tribune een mobieltje en zien binnen 20 seconden of je het goed of fout het gedaan. Waarom dan niet de man op het veld helpen?"

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Pinkpop: wat was top, wat was een flop?

Pinkpop: wat was top, wat was een flop?

Na drie dagen festival maken onze verslaggevers de balans op. Welke artiesten vielen in de smaak, welke artiesten hoeven niet meer terug te komen, op wie wordt gehoopt voor volgend jaar?

Programma's