AvondGasten - 18 mei 2018

AvondGasten - 18 mei 2018

Waarom mag je in Nederland je hoofd niet boven het maaiveld uitsteken? Dat is een van de vragen in het boek Nederwonderland. Daarin doet de van oorsprong Chinese schrijfster Lulu Wang een poging om de Nederlandse cultuur te verklaren. Vandaag is ze even terug in Maastricht, de stad waar ze lang woonde.

Met het panel - communicatiestrateeg Louk Hustinx, oud-tweede-Kamerlid Roland van Vliet en ondernemer Nele Valkeneers - bespreken we niet alleen die Nederlandse volksaard maar ook de actualiteit van deze week.

Hoe denken de panelleden over de rechtszaak tegen de Universiteit van Maastricht, omdat daar te veel Engels zou worden gesproken? En wat vinden ze van het initiatief om festivalkaartjes op afbetaling aan te bieden aan armlastige studenten?

Presentatie Kirsten Paulus

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Een auto met een Frans kenteken negeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een stopteken van de politie in Gronsveld. Hierna werd de auto tot in het Belgische Namen achtervolgd. Daarbij probeerde de bestuurder een politieauto meerdere keren te rammen.

Programma's