AvondGasten - 17 mei 2018

AvondGasten - 17 mei 2018

Stormchasers Limburg: 'tornado was heel extreem'

Volgens Stormchasers Limburg was de tornado die gisteravond vlak over de grens in het Duitse Dülken ontstond, heel extreem.

De kenners zeggen dat een dergelijke wervelwind maar zelden voorkomt. Ze waren verrast door de tornado. Een gesprek met stormchaser Tom Reubzaet.

Terugkijken


Internationale aanpak grensoverschrijdende criminaliteit

Grensoverschrijdende criminaliteit aanpakken. Tot nu toe lukt dat niet echt goed. Nu komt er een Euregionaal centrum waarbij de overheid en banken partners worden in misdaadbestrijding.

Het is een proef die start in Limburg. Petra Dassen, burgemeester Beesel en Rob Hutschemaekers van het regionaal expertisecentrum geven tekst en uitleg.

Terugkijken


Privé-collectie Albert Groot in Koetshuis van Buitenplaats Kasteel Wijlre

Psychiater Albert Groot uit Sittard staat in de top 100 van Nederlandse kunstverzamelaars en in de top drie van Limburg.

Groot is een gepassioneerd kunstverzamelaar die kunstwerken uit zijn privé-collectie toegankelijk maakt voor het grote publiek. In het Koetshuis van Buitenplaats Kasteel Wijlre is nu een deel van zijn collectie te zien.

Terugkijken


Presentatie: Kirsten Paulus

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's