AvondGasten - 14 jun 2017

AvondGasten - 14 jun 2017

​Voor- en tegenstanders aan tafel over de vraag: hoe gevaarlijk is Tihange voor ons?

VVD-minister Melanie Schultz van Haegen vindt dat er geen reden is voor extra zorg over de veiligheid van de kerncentrale Tihange. Er zouden 70 'nieuwe' scheurtjes zijn ontdekt.

Tijdens het mondelinge vragenuurtje in de Tweede Kamer zei Schultz dat het niet om scheurtjes gaat die er in de loop van de tijd zijn bijgekomen in kernreactor Tihange 2.

Alleen door een wat andere manier van meten, zijn ze nu zichtbaar geworden. Hoe veilig is de kerncentrale, op 50 km van Maastricht? En hoe groot is nu werkelijk de kans dat het fout gaat? En wat zijn de gevaren? Zijn er alternatieven?

Volgende week zondag is er een demonstratie. Er zijn tot nu toe 20.000 aanmeldingen maar het plan is dat 60.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland samen een lange

menselijke ketting vormen, die loopt van Aken, via Maastricht en Luik, naar Tihange. Wordt dat aantal gehaald?

En wat hopen de initiatiefnemers echt te bereiken met de actie?

Dit en meer in AvondGasten met:

Bart Coenen - ecomodernist, Lode Vereeck - professor universiteit Hasselt en senator, Els de Groen - schrijver/journalist, Rob Hoenen - initiatiefnemer protestactie en Frank Wassenberg - Kamerlid PvdD

Presentatie: Sander Kleikers

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's