AvondGasten - 13 dec 2017

AvondGasten - 13 dec 2017

De onderwerpen van AvondGasten woensdag 13 december:

Jo Palmen

Hoe moet het verder in Brunssum met de in opspraak geraakte wethouder Jo Palmen? Palmen zou niet integer zijn en heeft als privé-persoon een groot zakelijk conflict met de gemeente.

De minister wil hem weg hebben, de gouverneur ook en dat geldt ook voor de oppositie in de raad. Maar Palmen blijft zitten, zo bleek gisteravond weer tijdens de raadsvergadering.

De tegenstanders van Jo Palmen hebben we vaak gehoord, maar wat vindt hij zelf? Hoogleraar staats- en bestuursrecht Twan Tak boog zich over de zaak en is te gast.

Terugkijken

Dopinggebruik Chris Froome

Een nieuwe bom onder de wielersport. Chris Froome is betrapt op dopinggebruik in de Ronde van Spanje. De ploeggenoot van Wout Poels uit Blitterswijck had een te hoge waarde van salbutamol - een middel tegen astma - in zijn urine. Hij ontkent misbruik.

De ploeg zegt dat de waarde van Salbutamol kan verhogen door de interactie van het medicijn met bijvoorbeeld voeding en uitdroging van het lichaam.

Maar snijdt dit nog hout als je kijkt naar de waarden en omstandigheden van Froome? Een schorsing hangt hem wel boven het hoofd.

Dopingdeskundige van de Universiteit Maastricht, Douwe de Boer aan tafel.

Terugkijken

Samefko Ludidi

Hij blogt en vlogt over gezond eten, wil zelf liever toch niet meteen een gezondheidsgoeroe worden genoemd: Samefko Ludidi.

De Maastrichtenaar gaf 4 jaar zijn baan op als gezondheidswetenschapper om aan de slag te gaan als zelfstandig gezondheidsexpert. Hij is een van de winnaars van de Women’s Health Fit List 2017. Hij was genomineerd in de categorie ‘clever cookies’, bedoeld voor knappe koppen die met een flinke wetenschappelijke onderbouwde steen bijdragen aan een fitter Nederland. En hij geeft gouden tips om de komende feestdagen door te komen.

Terugkijken

Roy Erkens over de Neanderthaler

En de Neanderthaler verdween zo'n 40.000 jaar geleden niet door klimaat of strijd met de moderne mens! Onze 'huisbioloog' Roy Erkens legt uit wat er wel is gebeurd.

Terugkijken

Presentatie: Sander Kleikers

AvondGasten

AvondGasten is het achtergrondprogramma bij L1 TV over maatschappelijke thema's. Bekijk hier alle uitzendingen.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal of 1Limburg.nl

Expeditie Limburg: Vergane Glorie

Expeditie Limburg: Vergane Glorie

Óngerwaeg en de brandweer van Wanssum

Óngerwaeg en de brandweer van Wanssum

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Blaaskracht: Rob Mennen praat met Alex Schillings

Blaaskracht: Rob Mennen praat met Alex Schillings

L1mburg Centraal - 26 maart 2023

L1mburg Centraal - 26 maart 2023

De Stemming - 26 maart 2023

De Stemming - 26 maart 2023

Programma's