Arriva gaat openbaar vervoer in Limburg verzorgen

Arriva gaat openbaar vervoer in Limburg verzorgen

De onderwerpen van het L1NWS op L1 TV:

Arriva gaat openbaar vervoer in Limburg verzorgen
Arriva mag zeer waarschijnlijk vanaf december 2016 het openbaar vervoer in Limburg gaan verzorgen. Dat blijkt uit betrouwbare informatie aan L1.

Het provinciebestuur beslist dat morgen officieel.
NS-dochter Abellio won in februari de aanbesteding voor het busvervoer in Limburg en voor de 4 regionale spoorlijnen. Maar ruim een maand geleden werd bekend dat Abellio vals had gespeeld. Ze kreeg vertrouwelijke informatie van oud- Veolia-directeur René de Beer.

Eigenaresse Cafe Dug-Out eist dat haar kroeg onmiddellijk weer open mag
Cafe Dug-Out is een plek waar regelmatig leden van motorclub Red Devils bijeenkomen. De partner van de eigenaresse Theo van M, is mede-eploitant van de kroeg , hij was lange tijd voorzitter van die Red Devils. 7mei komt het tot een uitbarsting.

Theo van M dus, die vorige week woensdag werd opgepakt, en op dit moment nog altijd vastzit. De schietpartij was reden voor de gemeente om - in het kader van de openbare orde - de kroeg te sluiten. Maar de eigenaresse voert vandaag bij het kort geding tegen de gemeente vandaag aan dat de gebeurtenissen buiten haar schuld om plaatsvonden en dat zij slachtoffer is. Ze geeft aan al langer bedreigd te worden door leden van motorclub Bandidos. Hiervan is ook aangifte gedaan.

Roda JC The day after
Het zal niemand zijn ontgaan. Het is Roda JC gelukt om te promoveren. De Kerkraadse voetbalclub mag komend seizoen weer in de eredivisie spelen. Gisteravond vond de huldiging plaats in de stad van Roda JC. Tot in de late uurtjes werd er gefeest.

Advocaat Theo Hiddema heeft spijt van de rechtszaak over het woord
Het was vandaag de tweede ronde tussen de twee kemphanen. De eerste ronde werd gewonnen door advocaat Theo Hiddema. Deze tekening mocht niet. Vandaag ronde twee, het hoger beroep, met een sacherijnige Hiddema.

GaiaZOO viert 10-jarig jubileum
Over enkele jaren is er een kabelbaan tussen GaiaZoo, Snowworld en Continium. Tenminste als het aan directeur Rob Huppertz van de Kerkraadse dierentuin ligt.

Hij maakte het plan vandaag bekend tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van GaiaZoo. Hierbij werd werd een Tapir Terrarium officieel geopend.

Jongen van 10 klaar voor beklimming Alpe D’Huez
Het is een man met een missie. Eerlijk gezegd: Het is een jongetje met een missie. Cas Peters 10 jaar en klaar voor de beklimming van de Alpe D'Huez. Er is geen berg te hoog voor deze knul uit Siebengewald. 5 jaar geleden heeft hij kanker overwonnen. En deze week zet hij zich in voor lotgenoten. Met heel veel anderen fietst hij de bekende berg in de Franse Alpen op.  Om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

Verder o.a.:
- Grote brand in een loods in Middelaar
- Politie schiet verdachte in Susteren neer

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

Logo 1Limburg

Programma's