Arensgenhout timmert druk aan huiskamer voor het dorp

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Fanfare Sint Clemens heeft zaal Packbier in Arensgenhout gekocht en knapt het gebouw nu eigenhandig op, samen met buurtgenoten.
Hiervoor is Stichting De Hoeskamer opgericht. Het gebouw wordt nu ingericht als 'huiskamer' voor het dorp. Niet alleen de fanfare profiteert hiervan, ook andere verenigingen in Arensgenhout maken straks gebruik van de zaal.

Vrijwilligers

Vrijwilligers steken zelf de handen uit de mouwen en ook de exploitatie zal straks in handen zijn van vrijwilligers. Burgerparticipatie in optima forma, zei Paul van Oppen, voorzitter van Stichting De Hoeskamer in het L1-programma AvondGasten.
In 2010 werd de laatste horecazaak in Arensgenhout gesloten, nadat eigenares mevrouw Packbiers was overleden. Fanfares en verenigingen moesten uitwijken naar andere dorpen. Die andere locaties bleken minder geschikt, en de heimwee naar Arensgenhout groeide.

Bouwval

Enkele dorpsgenoten bogen zich over de mogelijkheid om terug te keren naar de oude zaal, die inmiddels een bouwval was.
Met subsidie van de gemeente Nuth en veel inspanningen zette de Stichting De Hoeskamer samen met de fanfare Sint Clemens een plan in de steigers gezet, en inmiddels is het gebouw deels afgebroken en weer opgebouwd. Een team van 30 vrijwilligers uit het dorp heeft gemetseld en getimmerd en binnenkort is de zaal weer tot groot nut voor het dorp.

Opening

De zaal zal in september of oktober in gebruik worden genomen.