Terugkijken: Amstel Gold Race​ 2017

Terugkijken: Amstel Gold Race​ 2017

De enige wielerklassieker van Nederland, de Amstel Gold Race, was uitgebreid te volgen bij L1.

De Limburgse regionale omroep pakte op paaszondag uit, met de Amstel Gold Race op L1 TV en L1 Radio. De uitzendingen passen bij de doelstelling van L1 om verslag te doen van (sport-)evenementen in Limburg.

Ploegenpresentatie en start

Zondagochtend kon je live op L1 TV en Facebook de ploegenpresentatie meekijken, vanaf de Markt in Maastricht.

Om 08:40 uur openden Maurice de Heus, Bas van Mulken, Sander Kleikers en oud-renner Aart Vierhouten de Amstel Gold Race met interviews met deelnemende renners en rensters die op het podium verschijnen. En natuurlijk ook de start en eerste meters van beide koersen.

Samenvatting van de start
De start, een bijzonder tafereel. De mannen en de vrouwen werden voorgesteld op de markt in Maastricht. Met de winnaar van vorig jaar. Enriquo Gasparotto. Hij viel vandaag. Gasparotto droeg zijn overwinning vorig jaar op aan de overleden wielrenner en kameraad Antoine Demoitie. Ook dit jaar weer een gevoelig en emotioneel moment voor de tweevoudig winnaar uit Italië.

Samenvatting van de hele koers

Winnaar Amstel Gold Race

Foto: Graatje Weber
Foto: Graatje Weber

Philippe Gilbert heeft de 52e Amstel Gold Race op zijn naam gezet. In de laatste kilometers ging de Gilbert er met Kwiatkowski vandoor. In een spannende eindstrijd kwam Gilbert uiteindelijk als eerste over de finish. Het is de vierde keer dat de renner van Quick Step de Amstel Gold Race op zijn naam zet.

Reactie Philippe Gilbert en Leo van Vliet

Samenvatting koers mannen

Samenvatting koers vrouwen

De mannen reden vandaag de 52e Amstel Gold Race. Voor de vrouwen was het de vierde keer. In 2003 was de laatste editie. Terug van weggeweest en met succes, want de vrouwen maakten er een mooie koers van.

Anna van der Breggen van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans wint de Amstel Gold Race bij de vrouwen.

Live op L1 Radio

L1SPRT Radio was er met non-stop live-verslag van de race en met verslaggevers aan de finish, op de motor in koers en langs de route.

Luister de uitzending hier terug.

Liveblog

Op 1Limburg.nl kon je met een liveblog de koers volgen:

Wielrennen

Wielerliefhebbers zitten goed bij L1. Kijk en luister live naar de koersen. Je volgt het allemaal op L1.nl/Wielrennen

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.