Terugkijken: Amstel Gold Race​ 2017

Terugkijken: Amstel Gold Race​ 2017

De enige wielerklassieker van Nederland, de Amstel Gold Race, was uitgebreid te volgen bij L1.

De Limburgse regionale omroep pakte op paaszondag uit, met de Amstel Gold Race op L1 TV en L1 Radio. De uitzendingen passen bij de doelstelling van L1 om verslag te doen van (sport-)evenementen in Limburg.

Ploegenpresentatie en start

Zondagochtend kon je live op L1 TV en Facebook de ploegenpresentatie meekijken, vanaf de Markt in Maastricht.

Om 08:40 uur openden Maurice de Heus, Bas van Mulken, Sander Kleikers en oud-renner Aart Vierhouten de Amstel Gold Race met interviews met deelnemende renners en rensters die op het podium verschijnen. En natuurlijk ook de start en eerste meters van beide koersen.

Samenvatting van de start
De start, een bijzonder tafereel. De mannen en de vrouwen werden voorgesteld op de markt in Maastricht. Met de winnaar van vorig jaar. Enriquo Gasparotto. Hij viel vandaag. Gasparotto droeg zijn overwinning vorig jaar op aan de overleden wielrenner en kameraad Antoine Demoitie. Ook dit jaar weer een gevoelig en emotioneel moment voor de tweevoudig winnaar uit Italië.

Samenvatting van de hele koers

Winnaar Amstel Gold Race

Foto: Graatje Weber
Foto: Graatje Weber

Philippe Gilbert heeft de 52e Amstel Gold Race op zijn naam gezet. In de laatste kilometers ging de Gilbert er met Kwiatkowski vandoor. In een spannende eindstrijd kwam Gilbert uiteindelijk als eerste over de finish. Het is de vierde keer dat de renner van Quick Step de Amstel Gold Race op zijn naam zet.

Reactie Philippe Gilbert en Leo van Vliet

Samenvatting koers mannen

Samenvatting koers vrouwen

De mannen reden vandaag de 52e Amstel Gold Race. Voor de vrouwen was het de vierde keer. In 2003 was de laatste editie. Terug van weggeweest en met succes, want de vrouwen maakten er een mooie koers van.

Anna van der Breggen van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans wint de Amstel Gold Race bij de vrouwen.

Live op L1 Radio

L1SPRT Radio was er met non-stop live-verslag van de race en met verslaggevers aan de finish, op de motor in koers en langs de route.

Luister de uitzending hier terug.

Liveblog

Op 1Limburg.nl kon je met een liveblog de koers volgen:

Wielrennen

Wielerliefhebbers zitten goed bij L1. Kijk en luister live naar de koersen. Je volgt het allemaal op L1.nl/Wielrennen

Logo 1Limburg

Programma's