Terugkijken: Sensationele Amstel Gold Race 2019

Terugkijken: Sensationele Amstel Gold Race 2019

Van der Poel wint de Amstel Gold Race 2019 na een sensationele ontknoping. L1 was er de hele dag live bij!

Amstel Gold Race, de enige wielerklassieker van Nederland, trok zondag 21 april weer door de Zuid-Limburgse heuvels en L1 was er de hele dag live bij! Na een sensationele ontknoping is de enige wielerklassieker in Nederland een prooi geworden voor Mathieu van der Poel.

Meer nieuws over deze overwinning lees je op 1Limburg.nl

Poolse Niewiadoma wint bij de vrouwen

Bij de vrouwenwedstrijd heeft de Poolse Katarzyna Niewiadoma de race op haar naam geschreven. Zij bleef Annemiek van Vleuten na 126 kilometer op het nippertje voor.

Meer nieuws over de vrouwenwedstrijd lees je op 1Limburg.nl

Samenvatting: De AGR in 55 minuten

Samenvatting: De AGR in 3 minuten

De Amstel Gold Race is de belangrijkste eendaagse wielerwedstrijd van Nederland. De mannen en vrouwen vertrokken vanochtend vanaf het Vrijthof in Maastricht en na een helse tocht door het Heuvelland finishten ze op de Rijksweg in Vilt. L1 was er de hele dag live bij. Vanaf 08:45 uur kon je kijken naar de ploegenpresentatie van alle vrouwen- en mannenploegen. 's Middags keek je vanaf 14:30 uur naar de wedstrijd: allemaal live op L1 TV en L1 Radio!

Terugkijken: de ploegenpresentatie

Sander en Aart gaan uit hun dak

De ontknoping van de Amstel Gold Race was er een om de vingers bij af te likken. Herbeleef de apotheose met het uitzinnige commentaar van L1 Radio.

L1 Radio commentatoren gaan compleet uit hun dak

Foto's

We kregen vandaag veel foto's binnen van het mooie weer, maar ook veel foto's van het peloton. Hieronder verzamelden we ze in een album!

Zelf ook nog een foto gemaakt? Stuur hem dan in!

1/86

Amateurs aan de bak tijdens toerversie

Gister mochten zo'n 15.000 toerfietsers hun kunsten vertonen in de Amstel Gold Race Toerversie. Het weer was prachtig, de bomen stonden in bloei dus de sfeer was uitgelaten. De organisatie riep nog op om géén zwarte kleren te dragen in verband met de zon. Maar daar gaf niet iedereen gehoor aan.

Heuvelland overspoeld met toerrijders

Wielrennen

Wielerliefhebbers zitten goed bij L1. Kijk en luister live naar de koersen. Je volgt het allemaal op L1.nl/Wielrennen

Logo 1Limburg

Programma's