Aflevering 9: Een ei van Limburgse Bodem

Aflevering 9: Een ei van Limburgse Bodem

Scharrel-eieren, omega-eieren, biologische eieren... Ik zie soms door de bomen het bos niet meer.

Tijd voor een bezoek aan de familie Pennartz in Landgraaf en haar scharrelkippen.

Hoeveel bezieling en emotie kun je in je kippen en in de eieren leggen? Leo Pennartz en zijn vrouw Saskia laten het je zien en voelen. Leo groeit op als een zorgeloze Limburgse jongen tussen de varkens en het fruit. Plotsklaps komt zijn vader te overlijden en de wereld van het hele gezin staat op zijn kop.

Moeder Pennartz staat haar mannetje en vecht voor haar gezin. Ze geeft het bedrijf een nieuwe dimensie door er een pluimveehouderij van te maken. Inmiddels is de kleine kippenstal omgeschakeld naar een pluimveehouderij met 24.000 kippen. De kippen worden op een diervriendelijke manier gehouden. Een groot aantal hennen kan rondscharrelen op maar liefst 5 hectare. Dit levert scharreleieren op van een goede kwaliteit, de zogenaamde Freiland-eieren.

Saskia heeft een prachtige boerderijwinkel op poten gezet, met aardbeien en eieren van eigen erf. Maar ook heel veel andere producten van Limburgse bodem. De kaas en zuivel van Fons Huynen liggen prachtig uitgestald. Met een auto vol heerlijke en verse producten rijden wij naar huis waar we nog dagen lang nagenieten.

L1mburg Centraal - 20 februari 2020

L1mburg Centraal - 20 februari 2020

L1mburg Centraal: Afkomst tempert schooladvies

L1mburg Centraal: Afkomst tempert schooladvies

Vastelaovescafé in Schin op Geul

Vastelaovescafé in Schin op Geul

L1mburg Centraal: Richard Huitt bezoekt oorlogsgraf van vader

L1mburg Centraal: Richard Huitt bezoekt oorlogsgraf van vader

Het Top 1111 verhaal van d’r Jeetesjlajer

Het Top 1111 verhaal van d’r Jeetesjlajer

De traditie van stinkkaas eten op een mergelblok in Schin op Geul

De traditie van stinkkaas eten op een mergelblok in Schin op Geul

Logo 1Limburg

Programma's