Aflevering 8: Het distributiecentrum in Barendrecht en Beluga aan de Maas

Aflevering 8: Het distributiecentrum in Barendrecht en Beluga aan de Maas

07.00 uur in Ysselsteyn. Op pad met Lucas (varkenshouder) en Frank (aspergeteler) naar het Distributiecentrum in Barendrecht.

Het is overweldigend!! Barendrecht is het belangrijkste AGF-handelscentrum in Nederland. Deze vestigingsplaats is uitgegroeid tot de logistieke vers dienstverlener van de PLUS-supermarkten. Hier liggen ook het vlees en de asperges van deze twee Limburgse mannen. We gaan op zoek naar de asperges van Frank.

Ondertussen krijgen we te horen dat hier zo'n 3000 producten verzameld worden die vanuit deze plek over heel Nederland gedistribueerd worden. Wanneer je ’s ochtends vroeg asperges staat te steken zul je hier niet snel bij stil staan, maar nu we de tijd nemen om te kijken hoe ingenieus die logistiek in elkaar steekt, voelen we alsof we van een andere planeet komen.


Wat een dynamische wereld. De apotheose voor de mannen is als ik ze uitnodig om naar Beluga in Maastricht te gaan. Weer 250 kilometer terug naar ons Limburg, naar het prachtige tweesterrenrestaurant aan de Maas in Maastricht. Hans van Wolde, chef-kok, heeft haute cuisine in petto voor het varkensvlees en de asperges... en natuurlijk voor ons.

Het was een belevenis, zonder stropdas, gewoon helemaal jezelf zijn en je laten verwennen door de chef!

Logo 1Limburg

Programma's