Aflevering 8, 12 december

Aflevering 8, 12 december

De afgelopen 7 weken heeft de L1 documentaire-serie “Heel de Mens” laten zien wat het 25-jarig AZM heeft bereikt op het gebied van gezondheidsherstel, -behoud en -bevordering. In aflevering 8 debat over een aantal thema’s die in verschillende afleveringen op de achtergrond speelde. Artsen leggen een eed af dat ze alles doen wat in hun macht ligt om het leven van patiënten te redden. Maar is dit altijd wenselijk? Wanneer is er sprake van onvoldoende kwaliteit van leven?

Onder leiding van presentator Fabienne Nijsten wordt in deze slotaflevering ook gesproken over de relatie arts-verpleging. Een geliefd thema voor schrijvers van luchtige romannetjes maar hoe gaan ze nu werkelijk met elkaar om? En zijn artsen wel of niet gecharmeerd van de steeds mondiger wordende patiënt?

Voor dit debat schuiven aan: dr. Hans Fiolet, directeur Patiënten Zorg AZM Mariëlle Denis, hoofdverpleegkundige AZM Prof. dr. Maarten von Meyenfeldt, (scheidend) directeur Oncologiecentrum AZM Toine Smulders, masterstudent gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

Logo 1Limburg

Sunweb bevestigt: Dumoulin vertrekt na acht jaar

Sunweb bevestigt: Dumoulin vertrekt na acht jaar

Een transfer van Tom Dumoulin (28) is nabij. De Maastrichtse wielrenner heeft met zijn huidige wielerploeg een akkoord bereikt over het ontbinden van zijn contract, waardoor hij kan overstappen naar Jumbo-Visma.

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen

De zomervakantie van basisschoolkinderen in Limburg, Zeeland, vrijwel heel Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland is afgelopen.

Programma's