Advocaat Tegelse vluchteling Iragh:

Advocaat Tegelse vluchteling Iragh: "hoop op politiek"

Vrijwel alle hoop van Iragh Ebrahimi is gericht op de politiek. Volgens advocaat Marianne Rinkes kan de zowel de Venlose als de landelijke politiek iets doen aan de situatie van de Tegelse vluchteling.

Politieke druk
De 18-jarige Iragh Ebrahimi uit Afghanistan moet het land uit. De politiek zou druk uit kunnen oefenen op staatssecretaris Fred Teeven om zijn discretionaire bevoegdheid te gebruiken. Daarmee kan Teeven een uitzondering op de regels maken. Advocaat Marianne Rinkes: "Het is hopen op de menselijke maat en de IND laat tot nu toe zien dat ze daar niets mee op hebben". De advocaat roept de politiek daarom op om in actie te komen.

Mauro
Een andere mogelijkheid is om de Mauro-route te nemen. Mauro Manuel uit Oostrum mocht in Nederland blijven zodat hij hier zijn opleiding kan afmaken. Een studievisum was voor hem de enige mogelijkheid om voorlopig in ons land te blijven. Iragh wil na dit schooljaar een ICT-opleiding gaan volgen. Advocaat Marianne Rinkes zoekt uit of dit ook een optie is voor Iragh.

Logo 1Limburg

Omgeving Echt kan gaskraan weer opendraaien

Omgeving Echt kan gaskraan weer opendraaien

De gasstoring in Echt, Koningsbosch, Pey en Maria-Hoop is verholpen. De inwoners kunnen de hoofdkraan om 18:00 uur in hun meterkast weer opendraaien, waarna ze kunnen koken of de verwarming aanzetten. In Maria-Hoop kan dit vanaf 18:15 uur.

Programma's