Advocaat:

Advocaat: "Meer gevangen gaan proberen uit de gevangenis te ontsnappen"

Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen uit Maastricht denkt dat in de toekomst meer gedetineerden gaan proberen uit de gevangens te ontsnappen. Hij zegt dit in AvondGasten naar aanleiding van de mislukte ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond gisteren.

Het nieuwe kabinet wil dat gevangenen niet eerder vrij kunnen komen zoals dat nu het geval is. En dat zorgt voor een uitzichtsloze situatie voor gedetineerden.

Als het uitzichtloze zich versterkt gaan mensen proberen uit te breken. Ik zie de gemoedstoestand van gevangenen als ze geen kans op vervroegde vrijlating hebben. Ze zeggen ook als ik geen uitzicht heb, weet ik niet wat ik doe. Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen

Cees Niessen directeur van de gevangenis in Sittard is geschrokken van de uitbraakpoging: "We proberen mensen mensen binnen te houden, je schrikt als het gebeurt. We zijn in de gevangenis vandaag de dag gestart met een kleine bijeenkomst met collega's en hebben hier over gesproken. Wat is er bij ons aan de hand en moeten we er iets mee".

We zijn in de gevangenis vandaag de dag gestart met een kleine bijeenkomst met collega's en hebben hier over gesproken. Wat is er bij ons aan de hand en moeten we er iets mee? ​Cees Niessen

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Nog meer van AvondGasten bekijken

Logo 1Limburg

Programma's