Aantal Limburgse comazuipers met carnaval niet gestegen

Aantal Limburgse comazuipers met carnaval niet gestegen

Voor het eerst in jaren is het aantal mensen dat tijdens carnaval door buitensporig alcoholgebruik in het ziekenhuis terecht komt, niet gestegen.

|

In totaal werden 34 mensen behandeld omdat ze te veel hadden gedronken, onder wie negen jongeren. Bij het Atrium in Heerlen is het aantal comazuipers ten opzichte van vorig jaar duidelijk gedaald. Het ziekenhuis kan niet verklaren hoe dat komt. In andere ziekenhuizen is het aantal mensen dat werd behandeld voor overmatig alcoholgebruik ongeveer gelijk gebleven.

Andere verwondingen
Veruit de meeste mensen die zich tijdens de carnaval op de Eerste Hulp meldden hadden  verwondingen doordat ze waren gevallen, of in een vechtpartij terecht waren gekomen. Het gaat dan om botbreuken, kneuzingen en snijwonden door gebroken glas.
Opvallend was dat het VieCurie ziekenhuis in Venlo het afgelopen weekend vooral druk  had met niet-carnavalsvierders. Het ging onder meer om mensen die last hadden van hun luchtwegen.

Rustig
Over het algemeen spreken de ziekenhuizen over een relatief rustige carnaval. Onder meer in Roermond en Maastricht hadden extra personeel ingezet. Maar dat bleek niet noodzakelijk.
Alle ziekenhuizen geven aan dat ze de grotere stroom patienten zonder veel problemen aankonden.

Geweld
Bij geen enkel ziekenhuis in Limburg zijn er op de Eerste Hulp problemen geweest. Ook ambulancemedewerkers hebben tijdens de carnaval voor zover bekend niet te maken gehad met agressie.

Overzicht
Het voorlopige overzicht van de meldingen:

AZM - Maastricht
Vijftien mensen in twee dagen behandeld voor overmatig alcoholgebruik. Eén van hen was onder de zestien. Vijf comazuipers zijn in het ziekenhuis opgenomen.
Het zijn alleen de cijfers van de eerste twee dagen. Meer gegevens zijn er nog niet beschikbaar. Het ziekenhuis vermoedt dat er in totaal zo'n 30 mensen zijn behandeld. Dat is ongeveer net zoveel als vorig jaar.

Atriumziekenhuis - Heerlen
Veertien mensen behandeld voor intoxicatie, onder wie vier kinderen. Dat is minder dan vorig jaar. Het ziekenhuis heeft een speciale alcoholpoli en geeft intensief voorlichting over de gevaren van overmatig alcoholgebruik. Maar de woordvoerder heeft geen exacte verklaring voor de daling van het aantal comazuipers.

Laurentiusziekenhuis - Roermond
Vijf mensen meldden zich omdat ze te veel hadden gedronken. Drie daarvan waren 18 jaar of jonger. Ze zijn opgenomen op de kinderafdeling en moeten terugkomen in het kader van een vervolgtraject om hen bewust te maken van de gevolgen van overmatig alcoholgebruik.

St. Jans Gasthuis - Weert
Drie mensen werden opgenomen omdat ze te veel hadden gedronken, van wie er twee onder de achttien waren.

VieCuriziekenhuis - Venlo
Zij behandelden veertien mensen voor intoxicatie. Onder hen was er één onder de 16 jaar.

Orbis Medisch en Zorgconcern - Sittard-Geleen
-nog geen cijfers beschikbaar-

Jocus en Grenswerk bieden online vastelaovesmuziek programma

Jocus en Grenswerk bieden online vastelaovesmuziek programma

Route Regio: de fysiotherapeut, het huisartsentekort en de vaccinaties

Route Regio: de fysiotherapeut, het huisartsentekort en de vaccinaties

Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

't Vastelaovesmonumentenelftal - Baexem

't Vastelaovesmonumentenelftal - Baexem

Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele op L1 TV!

Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele op L1 TV!

Klasjenere met Bram & Ruud

Klasjenere met Bram & Ruud

Logo 1Limburg

Programma's