Terugkijken: Eerste Halve Finale LVK 2017

Terugkijken: Eerste Halve Finale LVK 2017

We zijn begonnen! Wie gaat Spik en Span opvolgen als winnaar van het LVK?

De hoofdjury heeft van 203 inzendingen 60 liedjes tot halve finalist benoemd, uiteindelijk gaan er 20 door naar de finale in Heerlen. En vanavond de eerste!

Je kon hier live kijken naar de 20 liedjes. En nog leuker: meepraten via L11 Alaaf Facebook! Wat vind je van de nummers, de outfits, de sfeer? Of waar zit je te kijken? Laat het ons weten! Henk leest de leukste reacties voor op TV!

Terugkijken

Compilatie Eerste Halve Finale:

Volledige uitzending Eerste Halve Finale (Deel 1):

Volledige uitzending Eerste Halve Finale (Deel 2):

Dit zijn de liedjes van de Eerste Halve Finale:

1. Patty Nakken - Ich haoj mich vas (Heel)

2. Vleddig - Eine echte Limburger (Mechelen)

3. Don Kiesjot - ’n Limburgs maedje maakste niks wies (Guttecoven)

4. Theo Claessens - Vaan väör naor achter (Maastricht)

5. H4 en Veul Plezeer - Áládámá (Horst)

6. Reënboagkloeb Haander - Allersjunste Karneval (Kerkrade)

7. Op Good Gelök - Ich kóm hie trök (Maasniel)

8. Kelly van de Lump - 3 x 24 oere (Schimmert)

9. Vee & Dee - Heij, hallo (Heerlen)

10. Kartoesj - Code gael, code rood (Limbricht)

11. Ald Prinsen Convent - Det (Grubbenvorst)

12. W-Dreej - Weej dreije door (Venlo)

13. Men in Pek - Vastelaovesmotor (Stramproy)

14. Lizanne Arts - De réjunie (Venray)

15. Andy en Roy - De naas (Valkenburg)

16. Auwt Prinse Zöstere - Höbste doeve (Susteren)

17. Katja Henz - Veer blieve zinge (Maastricht)

18. La Bamba - Halleluja, alaaf (Montfort)

19. Paul-Jean Jessen - 't Vuur van Vastelaovend (Sittard)

20 Angers dan Angers - Ellef (Roermond)

Na afloop van de uitzendingen kan er precies een half uur gestemd worden op de favoriete liedjes. Dit geldt ook voor de herhalingen, die op de zaterdagen 7, 14 en 21 januari te zien en te horen zijn tussen 14:00 en 16:00 uur. Meer informatie over het stemmen is hier te vinden.

De finale van het 41e LVK is op vrijdag 10 februari in een paviljoen op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. De Stichting LVK organiseert de finale samen met HVV de Winkbülle. De kaartverkoop voor de finale start op vanavond om 20:00 uur. Kaarten zijn online te krijgen, en via de artiesten die in de finale staan.

De indeling van de andere 2 halve finales en informatie over de liedjes is hieronder te vinden:
Halve finale 2 (vrijdag 13 januari)
Halve finale 3 (vrijdag 20 januari)

De finalisten worden op zaterdag 28 januari vanaf 10:00 uur bekendgemaakt op L1 Radio. Zes verslaggevers worden de provincie ingestuurd om de artiesten het blijde nieuws dan live in de uitzending te vertellen.

Logo 1Limburg

Aangiftes tegen 'gammele' Belgische kerncentrales

Aangiftes tegen 'gammele' Belgische kerncentrales

Zo’n 250 mensen hebben zaterdagmiddag in België aangifte gedaan tegen de Belgische staat, de exploitant van de Belgische kerncentrales en de Belgische atoomwaakhond FANC. Onder hen een aantal mensen uit Limburg.

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11