Terugkijken: Eerste Halve Finale LVK 2017

Terugkijken: Eerste Halve Finale LVK 2017

We zijn begonnen! Wie gaat Spik en Span opvolgen als winnaar van het LVK?

De hoofdjury heeft van 203 inzendingen 60 liedjes tot halve finalist benoemd, uiteindelijk gaan er 20 door naar de finale in Heerlen. En vanavond de eerste!

Je kon hier live kijken naar de 20 liedjes. En nog leuker: meepraten via L11 Alaaf Facebook! Wat vind je van de nummers, de outfits, de sfeer? Of waar zit je te kijken? Laat het ons weten! Henk leest de leukste reacties voor op TV!

Terugkijken

Compilatie Eerste Halve Finale:

Volledige uitzending Eerste Halve Finale (Deel 1):

Volledige uitzending Eerste Halve Finale (Deel 2):

Dit zijn de liedjes van de Eerste Halve Finale:

1. Patty Nakken - Ich haoj mich vas (Heel)

2. Vleddig - Eine echte Limburger (Mechelen)

3. Don Kiesjot - ’n Limburgs maedje maakste niks wies (Guttecoven)

4. Theo Claessens - Vaan väör naor achter (Maastricht)

5. H4 en Veul Plezeer - Áládámá (Horst)

6. Reënboagkloeb Haander - Allersjunste Karneval (Kerkrade)

7. Op Good Gelök - Ich kóm hie trök (Maasniel)

8. Kelly van de Lump - 3 x 24 oere (Schimmert)

9. Vee & Dee - Heij, hallo (Heerlen)

10. Kartoesj - Code gael, code rood (Limbricht)

11. Ald Prinsen Convent - Det (Grubbenvorst)

12. W-Dreej - Weej dreije door (Venlo)

13. Men in Pek - Vastelaovesmotor (Stramproy)

14. Lizanne Arts - De réjunie (Venray)

15. Andy en Roy - De naas (Valkenburg)

16. Auwt Prinse Zöstere - Höbste doeve (Susteren)

17. Katja Henz - Veer blieve zinge (Maastricht)

18. La Bamba - Halleluja, alaaf (Montfort)

19. Paul-Jean Jessen - 't Vuur van Vastelaovend (Sittard)

20 Angers dan Angers - Ellef (Roermond)

Na afloop van de uitzendingen kan er precies een half uur gestemd worden op de favoriete liedjes. Dit geldt ook voor de herhalingen, die op de zaterdagen 7, 14 en 21 januari te zien en te horen zijn tussen 14:00 en 16:00 uur. Meer informatie over het stemmen is hier te vinden.

De finale van het 41e LVK is op vrijdag 10 februari in een paviljoen op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. De Stichting LVK organiseert de finale samen met HVV de Winkbülle. De kaartverkoop voor de finale start op vanavond om 20:00 uur. Kaarten zijn online te krijgen, en via de artiesten die in de finale staan.

De indeling van de andere 2 halve finales en informatie over de liedjes is hieronder te vinden:
Halve finale 2 (vrijdag 13 januari)
Halve finale 3 (vrijdag 20 januari)

De finalisten worden op zaterdag 28 januari vanaf 10:00 uur bekendgemaakt op L1 Radio. Zes verslaggevers worden de provincie ingestuurd om de artiesten het blijde nieuws dan live in de uitzending te vertellen.

Logo 1Limburg

Programma's

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

LEF!

LEF! biedt iedere zondag podium aan jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied. Met altijd oog voor details. De nieuwe serie begint in september 2017.

VastelaovendGaste

Het gezelligste vastelaovescafé van Limburg is weer open! Met presentatoren Frans Pollux en Jolien Linssen, elke werkdag om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-14:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Op donderdag komen er gasten langs. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.