9 apr 2015

9 apr 2015

Het L1NWS van L1TV met de volgende onderwerpen:(klik op de kop van het bericht voor meer info)

Protest in Baarlo tegen containerpark
Bewoners in Baarlo zijn fel tegen de komst van een containerpark op een perceel in de nieuwbouwwijk Kuukven. De gemeente Peel en Maas wil daar een complex bouwen voor mensen die direct een woning nodig hebben, zoals arbeidsmigranten. Omwonenden hebben nu uit protest borden geplaatst in de nieuwbouwwijk.

School in Maastricht urenlang ontruimd
Consternatie vanmorgen bij Leeuwenborgh Opleidingen in Maastricht. Door een vieze lucht werd de school enkele uren ontruimd. In de ochtend roken studenten een vreemde en prikkelende geur op de eerste verdieping. De school zette meteen het veiligheidsprotocol in werking en ging tot ontruiming over.

Inwoners dragen verlies Floriade
Inwoners van de vijf Noord-Limburgse Floriade-gemeenten dragen de gevolgen van de nieuwe tegenvaller van tien miljoen euro bij de afrekening van de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2012 werd gehouden. Maar wat dat concreet betekent, is nog niet duidelijk. De tegenvaller heeft te maken met een gebrek aan interesse van bedrijven om zich op het terrein te vestigen of in het Villa Flora-gebouw.

Vergoossen nooit meer trainer (19:30)
Sef Vergoossen gaat nooit meer aan de slag als voetbaltrainer. Ook Roda JC hoeft niet bij hem aan te kloppen. De Kerkraadse club moet op zoek naar een nieuwe trainer, na het vertrek van René Trost. Vergoossen zei dat in het programma AvondGasten

Restauratie kruiswegstaties Aad de Haas
Tegenwoordig vindt bijna iedereen ze mooi, maar nog niet zo lang geleden waren de kruiswegstaties van Aad de Haas in het kerkje van Wahlwiller zeer omstreden. Het kerkje en de schilderingen zijn de afgelopen maanden helemaal gerestaureerd. En heel Wahlwiller kan trots zijn op het resultaat.

Opening asperge seizoen
Ongetwijfeld zijn er al weken geleden kilo's verorberd. Maar vandaag is toch echt de officiële start van het asperge-seizoen. En dat is niet alleen een Limburgse aangelegenheid. Een landelijke affaire is het. Niet alleen omdat asperge geteeld wordt van hier tot aan de wadden-eilanden. Het witte goud ligt sinds kort ook op het bord van de foodblogger. Uit het hele land komen ze naar de Limburgse asperge-velden. Ze informeren hun volgers over alles wat met eten te maken heeft. Vandaag is dat asperge. 

Wielrenner Ruud Cremers op de terugweg
1,5 maand geleden kwam wielrenner Ruud Cremers hard ten val tijdens een wedstrijd in de Dominicaanse Republiek. Hij lag enkele weken in het ziekenhuis en was zelfs een hele tijd buiten bewustzijn. Maar nu is hij weer op de terugweg. Wij waren vandaag bij hem thuis in Gulpen om te zien hoe het herstel verloopt.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

L1mburg Centraal - 27 mei 2023

L1mburg Centraal - 27 mei 2023

't Lèste waord: Harolds allerlaatste

't Lèste waord: Harolds allerlaatste

Plat-eweg: Theunisz, Harold K en De Lotgenoten

Plat-eweg: Theunisz, Harold K en De Lotgenoten

Pplat-eweg: premièreverslag Frans Theunisz-documentaire

Pplat-eweg: premièreverslag Frans Theunisz-documentaire

In vier dagen een album voor Ivo Rosbeek en de Lotgenoten

In vier dagen een album voor Ivo Rosbeek en de Lotgenoten

Cultuurcafé - 27 mei 2023

Cultuurcafé - 27 mei 2023

Programma's