8 dec 2014

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De onderwerpen van L1NWS:

Fractievoorzitters Maastricht vergaderen over toekomst burgemeester Hoes

De fractievoorzitters in Maastricht komen vanavond bij elkaar om de kwestie Hoes te bespreken. Burgemeester Onno Hoes kwam vorige week in opspraak nadat een jonge man zijn privé correspondentie met hem openbaar maakte via het programma PowNews.

Bijna 500 zelfmoorden in Limburg

Nog nooit werden in Nederland zoveel zelfmoorden gepleegd. In Limburg maakten 480 mensen de afgelopen jaren een einde aan hun leven gemaakt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek over de jaren 2010 tot 2013.

Robbie Williams terug op Pinkpop

Met drie wereldtoppers op vrijdag, zaterdag en zondag, verwacht Jan Smeets voor de tiende keer op rij een uitverkocht Pinkpop. Vandaag werd de derde hoofdact bekend gemaakt: Robbie Williams. Die sluit de zaterdag af. Muse doet de vrijdag en The Foo Fighters sluiten het festival in Landgraaf af op zondag. Goed voor een uitverkocht huis, zegt Smeets.

Leegloop techniekopleidingen

Techniek-opleidingen in Limburg kampen met steeds minder leerlingen. Terwijl de vraag naar technisch personeel alleen maar toeneemt de komende jaren. De oplossing? Grote techniek-scholen, waar VMBO'ers én MBO'ers terecht kunnen.

Start L1 Samen voor de Voedselbank

Vandaag is de actie L1 Samen voor de Voedselbank begonnen. Een grote inzamelingsactie van L1, en andere regionale omroepen in Nederland. De actie voor de voedselbanken in Limburg waarmee L1 tot en met 19 december zoveel mogelijk spullen wil inzamelen. Hannie en Harrie Verweij van de Voedselbank Limburg Zuid gaven vanochtend in alle vroegte het startsein in de radiostudio van L1.

Verder zonder Voedselbank

In Limburg maken bij de verschillende vestigingen honderden mensen gebruik van de voedselbank. Eén keer per week halen ze een pakket en dat mogen ze maximaal drie jaar doen. Maar eigenlijk is het de bedoeling dat ze veel eerder weer op eigen benen kunnen staan. En velen lukt dat ook.

Ricardo Floris

Hij is de toekomst van het Limburgse hardlopen, maar een talent mogen we hem al lang niet meer noemen. Ricardo Floris uit Maastricht wint de ene wedstrijd terwijl hij in voorbereiding is op de volgende.

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur

L1NWS Gemist

Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video