7 apr 2015

7 apr 2015

Het L1NWS van L1TV met de volgende onderwerpen:

Meisjes uit Weert verzinnen verkrachting
Twee meisjes uit Weert riskeren straf omdat ze de politie veel werk hebben bezorgd met een valse melding over een ontvoering en verkrachting. De meisjes van 14 en 16 jaar werden op 12 maart door hun ouders als vermist opgegeven. 's Nacht om half vier werden ze in Heeze aangetroffen. Ze vertelden dat ze in Weert waren ontvoerd en een van hen zou zijn verkracht.

Sittard-Geleen kan omstreden prediker Abou Hafs niet weren
De gemeente Sittard-Geleen kan de komst van de omstreden prediker Abou Hafs niet tegen houden. Abou Hafs heeft een reputatie als radicale prediker. Hij is uitgenodigd om komende zaterdag te spreken in de Al Houda moskee in Geleen. Dat leidde tot veel ophef. Daarop liet de gemeente onderzoeken of het mogelijk is om Abou Hafs te weren. In het politieonderzoek zijn geen zaken naar voren gekomen die aanleiding vormen om Abou Hafs te verbieden om in de moskee te spreken.

Europese steun voor grensoverschrijdend stadionverbod
Er is Europese steun voor een grensoverschrijdend stadionverbod. Met dit internationale verbod willen Maastricht, Kerkrade en Sittard buitenlandse hooligans weren uit de stadions. Ze gaan over het plan praten met de KNVB, de voetbalclubs en politie en justitie. Het plan krijgt steun van CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy.

Creatief met eieren
Het kan zijn dat u geen ei meer kunt zien. Blijf toch even kijken. Verzamel overgebleven eieren, leg de niet-verorberde chocolade paashazen bij elkaar én... kokkerellen maar. Creatief met Pasen, na Pasen. In de keuken van Rico Haan in Landgraaf.

Spelers Roda opgewacht door supporters
Een grote groep Roda-supporters heeft in Kerkrade de spelers van de Kerkraadse club opgewacht na de roemloze gistermiddag in Rotterdam. De ploeg onder leiding van trainer René Trost ging maandagmiddag in het stadion van Sparta Rotterdam een dramatische 6-0 onderuit. 200 aanhangers hadden zich daarom gisteravond verzameld bij het Parkstad Limburg Stadion en onder luid gejoel werden de spelers ontvangen.

Samenvatting Sparta - Roda JC
Beelden van de Jupiler League wedstrijd Sparta - Roda JC. Roda verloor dik van de Rotterdammers, waardoor de supporters de bus van de Kerkraadse club opwachtte bij het stadion.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

Logo 1Limburg

Programma's