600 Limburgse leraren baan kwijt

600 Limburgse leraren baan kwijt

De komende jaren raken in Limburg bijna 600 basisschoolleraren hun baan kwijt. Dat heeft de Algemene Onderwijs Bond berekend.

|

Oorzaak is het dalend aantal leerlingen, waardoor scholen dicht moeten. Uit de cijfers van de bond blijkt dat er tegen 2015 in Limburg 70 scholen onder de sluitingsnorm komen.

De sluitingsnorm varieert per gemeente, van enkele tientallen tot 150 leerlingen. Komt de school onder dat leerlingenaantal, dan zou ze dicht moeten.

Er kan dan overigens nog altijd worden besloten om een school open te houden omdat die belangrijk is voor een wijk of dorp.

Maastricht is de gemeente waar waarschijnlijk de meeste leraren op straat komen te staan. Volgens de bond raken in de hoofdstad de komende jaren zeker 67 basisschoolleraren hun baan kwijt.

Links vindt u de Limburgse cijfers, uitgesplitst per gemeente.

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's