6 oktober - Peru

6 oktober - Peru

Stichting Mama Alice biedt in de Peruaanse stad Ayacucho gratis dagopvang aan kinderen tussen 4 en 18 jaar. In diverse sloppenwijken heeft de stichting lokalen waar kinderen terechtkunnen voor gratis onderwijs, medische zorg en vakopleidingen. Doel is

Daarnaast ondersteunt Mama Alice 12 alleenstaande moeders (Mamitas), die handmatig  sleutelhangers van textiel maken bestemd voor de verkoop in Nederland en Belgie.

De oprichtster van Mama Alice is Frederique Kallen, die het project naar haar overleden moeder Alice heeft vernoemd. Alice Kallen-Frijns was een bijzonder persoon vol warmte, passie, eerlijkheid en structuur. Ze vormt voor Fréderique nog steeds een voorbeeld van hoe ze met de kinderen in Peru wil omgaan. 

De 40 medewerkers van Mama Alice bestaan merendeels uit lokale Peruanen en enkele Nederlandse en Belgische vrijwilligers. Alle medewerkers die in dienst zijn bij Mama Alice, verdienen niet meer dan het minimumloon. Meer dan 90% van de inkomsten van de stichting gaat rechtstreeks naar het project. 

De organisatie heeft de Transparantprijs 2006  gewonnen voor meest heldere verslaglegging van haar activiteiten. Op 3 november 2011 werd Frederique onderscheiden met de internationale Grahame Maher Award van Vodafone, waarmee zij eind 2012 een tweede project zal opzetten: de kindertelefoon in Peru.

Stichting Mama Alice draait op passie, maar alleen daarmee komen ze er niet. Uw steun is van groot belang. U kunt uw bijdrage doneren via de donatiemodule op  www.mamaalice.com of via bankrekeningnummer 9672412, ING te Maastricht. Gracias!

Logo 1Limburg

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Voor de zevende keer in hun carrière stonden broers Ralf (29) en Mats (26) Seuntjens tegenover elkaar op een voetbalveld. Tot zaterdag was de onderlinge score in balans, maar door de nederlaag van VVV-Venlo bij AZ (3-0) staat Ralf op achterstand.

Programma's