33-Jarig jubileum voor D’r Kirchröadsjer Klone Kloeb De Sjtèchneëlsjer

33-Jarig jubileum voor D’r Kirchröadsjer Klone Kloeb De Sjtèchneëlsjer

D’r Kirchröadsjer Klone Kloeb en zanggroep De Sjtèchneëlsjer viert op 3 november in ‘t Patronaat op Bleijerheide het 33-jarig jubileum. Lees hier alles over het feest:

Persbericht:

De Sjtèchneëlsjer vieren 33-jarig jubileum

KERKRADE (NL) – Wat in 1985 begon vanuit het Kerkraadse Klonetrekke is in 33 jaar tijd uitgegroeid tot een hechte vereniging en graag geziene gast op de Limburgse podia . De Sjtèchneëlsjer vieren op 3 november aanstaande in hun verenigingslokaal, ‘t Patronaat Bleijerheide dat zij samen al 33 jaar “vasteloavend viere”. Jubilarissen Jac en Tiny Beaumont met 3x11, Marcel en Mia Hinzen met 3x11 en Joep Heinen met 1x11 zullen die avond zeker in het spreekwoordelijke zonnetje gezet worden.

Ze gingen al vaker tijdens het Klone Trekke samen vieren maar in 1985 werd alles officieel vastgelegd bij de notaris. Vanaf 16 maart 1985 was “D’r Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer” geboren. Drie jaar later stond men de allereerste keer op een podium tijdens de Sjlajerparade 1988 in ’t Hubertushuis. Samen met orkest “De Charly’s” werden de eerste sjlajere vol vuur gebracht. Daarmee was het begin gemaakt van 3 decennia lang optreden, zingen en genieten.

De vier 33-jarige jubilarissen hebben dit allemaal vanaf het prille begin meegemaakt. Daarmee vormden Jac, Tiny, Marcel en Mia de gezonde basis waarop de vereniging nu nog steeds voortborduurt. Marcel en Jac zijn jaren lang respectievelijk als voorzitter en penningmeester actief geweest, waarbij Tiny verantwoordelijk was voor de kostuums en Mia haar beste beentje voor zette op elk podium.

Ze hebben in die 33 jaar heel veel meegemaakt waardoor de onderlinge band alleen maar sterker geworden is. Met 34 “klone en kleunsjere” op de ledenlijst, waarvan 17 leden meer dan 11 jaar en 7 zelfs meer dan 22 jaar bij de vereniging betrokken zijn, is de motivatie ook voor de komende jaren zeker gewaarborgd. Ook de nieuwe sjlajertitel “Dat sjmaat noa mieë” laat wat dat betreft niets meer te wensen over.

Logo 1Limburg