31 dec 2014

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het L1NWS met de volgende onderwerpen:

Vader Sultan keurt oproep zoon af

De vader van zelfmoordterrorist Sultan Berzel uit Maastricht reageert op het opgedoken filmpje van zijn zoon. De 19-jarige aanhanger van de Islamistische Staat vertelt in een video over zijn plannen voor zijn 'martellaarsoperatie'.

Nieuwe vuurwerkregels

De nieuwe vuurwerkregels lijken te werken. Handhavers in de gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten bijvoorbeeld, zien een duidelijk verschil met voorgaande jaren. En dat beeld geldt volgens politie en brandweer voor heel Limburg.

Masita failliet, mogelijk doorstart

Een dag na het faillissement van Masita heeft zich een mogelijke overnamekandidaat gemeld. Dat bevestigt de curator van de sportkledingfabrikant. De curator verwacht dat na de jaarwisseling meer belangstellenden volgen.

Kinderdagverblijven Roermond weer open

Goed nieuws voor de kinderen die gebruik maken van de kinderopvang in Roermond.Vier kinderdag-verblijven van de Stichting Kinderopvang gaan maandag weer open. Ze waren dicht na de asbestbrand, twee weken geleden.Uit onderzoek blijkt dat er geen risico meer is op asbestbesmetting.

Einde carbidschieten in Landgraaf?

Jarenlang was het Megaland-terrein in Landgraaf op oudjaarsdag de plek waar Carbidschieters hun hart konden ophalen. Carbidschieten werd een evenement waar elk jaar een paar honderd mensen op af kwamen. Maar het melkbus-schieten wordt in het voortbestaan bedreigd.

Run op Staatsloten

De run op Staatsloten zorgde vandaag voor een storing op de website van de Staatsloterij. Mensen die online een lot bestelden, kregen na betaling géén e-mail met daarin hun lotnummer. Het probleem is niet nieuw, want hetzelfde gebeurde vorig jaar op 31 december. 

L1NWS

Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video