29 september - Ethiopië

Afbeelding ter illustratie © L1
Stichting Lalibela wil de armsten van de armen in Lalibela (Ethiopië) een betere toekomst bieden. Onze directe vorm van hulpverlening spreekt zoveel mensen aan dat we inmiddels negentig gezinnen en ouderen kunnen ondersteunen.
Weeskinderen en kinderen met een handicap worden ondergebracht bij families. Met Koninklijke Visio (instelling voor mensen met een visuele beperking) en organisaties uit België en Zwitserland werken we in Lalibela aan gezamenlijke doelen: beter onderwijs (voor blinden), sociale projecten en microkredieten. Bovendien ondersteunen we de Spirit Run, een sporthappening voor de jeugd.
De meer dan vierhonderd deelnemers ontvangen wekelijks na afloop allemaal een broodje als prijs. Tot slot hebben we ook het circus Lalibela geadopteerd, dat niet alleen voor vermaak zorgt, maar ook geëngageerd toneel speelt, met thema’s als AIDS-bestrijding, geboortebeperking, bestrijding van besnijdenis en gelijke rechten voor vrouwen en gehandicapten.
In twaalf  jaar tijd is met beperkte middelen heel wat bereikt. Het straatbeeld in Lalibela is veranderd: kinderen en ouderen hoeven niet meer te bedelen.
Om dit succes te continueren en nieuwe doelstellingen te realiseren is geld nodig. Met behulp van beroepsopleidingen, werkplaatsen waar ervaring kan worden opgedaan en microkredieten wil de stichting de levensstandaard van de allerarmsten in Lalibela bevorderen en hun zelfredzaamheid bevorderen.  Bedrijven, scholen en particulieren ondersteunen de stichting eenmalig of periodiek.
Bijdragen kunnen worden overgemaakt op rekening 11.99.81.912 t.n.v. Stichting Lalibela.
Zie voor meer informatie: www.stichtinglalibela.nl