28 sep 2016

28 sep 2016

Het L1NWS van L1TV, met de volgende onderwerpen:

Geitenboer uit Ransdaal verzwijgt besmetting met Q-koorts wekenlang
De Q-koortsbesmetting in 2009 bij een bedrijf in Ransdaal heeft zich onnodig kunnen verspreiden, omdat de geitenboer de besmetting stil hield. Geitenboer Ron Grooten wist dat zijn bedrijf besmet was, maar de GGD niet meteen ingelicht. Dat onthult het tv-programma Zembla vanavond.

Speciale opleiding voor verkeersregelaars
Er dreigt een tekort aan verkeersregelaars. Daarom zijn het Arcus College in Heerlen en het Veiligheidscentrum begonnen met een speciale opleiding. De eerste lichting van 23 studenten is inmiddels klaar en kan nu aan de slag.

Bedrijf uit Geleen bouwt eerste 3-D gitaar
Het Geleense bedrijf Xilloc heeft als eerste in Nederland een 3D-geprinte gitaar gebouwd. Het bedrijf dat vooral bekend is van het printen van medische implantaten, kreeg de opdracht van een Zweedse gitaarmaker. De gitaar is een echt 'collectors item', er zijn er maar twee van in de hele wereld.

Voetbalwedstrijd op schots en scheef veld in Vijlen
Vandaag wordt er een bijzonder potje gevoetbald op een scheef veld in Vijlen. L1-verslaggever Twan Spierts is er live bij.

Boek over Roda JC-legende Dick Nanninga bijna in de winkel
Ruim een jaar na het overlijden van Roda-legende Dick Nanninga verschijnt een boek over het leven van de betonspits. "De Lange", zoals het boek van Jeroen Siebelink heet, vertelt het levensverhaal van de kopsterke aanvaller van Roda JC, MVV en de man die het enige velddoelpunt ooit voor Nederland maakte tijdens een WK finale.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/L1video

Logo 1Limburg

Programma's