28 jan 2015

28 jan 2015

Het L1NWS van L1TV met de volgende onderwerpen:

Vader 16-jarig meisje is wanhoop nabij
Het meisje van 16 uit Heerlen, dat betaalde seks zou hebben gehad met zeker 50 mannen, heeft 'zeker niet vrijwillig en op eigen initiatief seks gehad met die mannen'. Dat zegt haar vader Pascal, tegen L1. Volgens de vader is zijn dochter volkomen gebrainwasht door loverboy-verdachte Armin A.

Gesprek met oud loverboy slachtoffer
Haar zaak is inmiddels al bijna 20 jaar geleden, en na jaren van therapie is Alisa er beetje bij beetje weer bovenop aan t komen. Ze wil haar verhaal graag vertellen, om jonge meiden te waarschuwen, want.. Het kan iedereen overkomen.

Studenten Zuyd Hogeschool boos op fraudeurs
Nog 1 keer zo'n stunt dan volgt schorsing. De 17 studenten Social Work van Zuyd Hogeschool zijn gewaarschuwd. Fraude met een werkstuk is onacceptabel. Vooral medestudenten zijn het daar mee eens. Een groep studiegenoten van een Sociale heeft driftig gekopieerd en plagiaat gepleegd om een opdracht af te krijgen. En dat kan niet zeggen ouderejaars studenten in Sittard.

Palmen weigert excuses te maken
Een heuse rel in de Brunssumse politiek. Raadslid Jo Palmen maakte de burgemeester gisteravond uit voor 'achterlijke Heinie'. De hele gemeenteraad vond dat dat niet door de beugel kan. Maar Palmen weigert excuses te maken.

Dode hoek training in Beringe
Veel ongelukken in het verkeer zijn te wijten aan de dode hoek van een vrachtwagen. Chauffeurs kunnen niet alles zien, met als gevolg ernstige of dodelijke ongelukken. Kinderen moeten dus zelf ook alert zijn. En om ze dat bij te brengen geeft Veilig Verkeer Nederland op basisscholen 'dode hoek'-training.

Wat dragen de LVK finalisten
Vrijdag is het weer zover. De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Zoals altijd staan de deelnemers dan weer mooi uitgedost in kleurrijke kostuums op het podium. Veel van die kostuums komen van Eric Reck van Ut Hummeke in Meerssen.

Volta Limburg Classic met 1 profploeg
De profploeg van Tom Dumoulin en Roy Curvers, Giant-Alpecin, heeft afgezegd voor de Volta Limburg Classic. En daarmee blijft er nog maar één profploeg over. De renners van Lotto-Jumbo verschijnen wél aan de start begin april.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.