26 nov 2014

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De onderwerpen van het L1NWS op TV:

Exclusief interview vader Sultan Berzel

L1 heeft een exclusief interview met de vader van Sultan Berzel. De 19-jarige Maastrichtenaar radicaliseerde en vertrok naar Syrië. Een paar weken geleden zou hij een zelfmoordaanslag hebben gepleegd in Irak. U ziet het interview om 17.30 in het NWS en om 17.50 in AvondGasten op L1 TV.

Schadeclaim tegen Kamerlid Mark Verheijen

Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo kan een schadeclaim van anderhalf miljoen euro tegemoet zien. Ondernemer Wout Heijmans stelt Verheijen persoonlijk aansprakelijk voor verlies dat hij leed omdat de gemeente Venlo, waar Verheijen in het college van B&W zat, de vergunning voor zijn bioscoop vernietigde.

Dader steekpartij Geleen gaat vrijuit

Heerlenaar die vorig jaar september Hein Martens in zijn woonplaats Geleen neerstak, krijgt geen straf. De man heeft weliswaar het slachtoffer gestoken en ernstig verwond, maar vanwege een jeugdtrauma had de dader zichzelf niet in de hand, zo oordeelt de rechtbank.

Skypen met de Sint

Een brief schrijven aan Sinterklaas is ouderwets. In het Orbis-ziekenhuis in Sittard/Geleen doen ze dat anders. Kinderen kunnen daar skypen met de Sint. De Goedheiligman heeft het natuurlijk enorm druk. Toch maakt hij bijna iedere dag even tijd voor patientjes. Gewoon om even te kletsen. Sinterklaas via de computer op het ziekenhuisbed.

Jubileumboek '60 jaar Fortuna - Nao Veure'

Grappige anekdotes, de tranen bij de degradatie en de blijdschap bij promotie. Het is allemaal beschreven in het nieuwe boek 'Nao Veure' over 60 jaar Fortuna Sittard. Vanavond wordt het boek officieel gepresenteerd maar vandaag kregen we al een voorproefje te zien.