24 mrt 2015

24 mrt 2015

Het L1NWS van L1TV met de volgende onderwerpen:

Vliegtuig neergestort
Het is nog steeds niet zeker of er Limburgers aan boord zaten van het German Wings toestel dat vandaag verongelukte op weg van Barcelona naar Düsseldorf. Het vliegveld ligt op drie kwartier rijden van Venlo en Roermond. Veel mensen uit de grensregio maken daarom gebruik van de luchthaven.

GGD Zuid-Limburg stelt vaccinaties uit
De GGD Zuid-Limburg heeft alle massa-vaccinaties uitgesteld, na berichtgeving over injectienaalden van het merk Teruma. Volgens onderzoek van het programma 1Vandaag zouden 20 tot 30 procent van de naalden lijmresten bevatten. De GGD in Noord-Limburg gebruikt naalden van een ander merk, daar gaan de vaccinaties wel door.

Van Rey in PS
Jos van Rey keert terug in Provinciale Staten. Dat bevestigen bronnen aan L1. De Volkspartij Limburg komt in de loop van de middag met een persverklaring. Van Rey kreeg met 3801 stemmen als lijstduwer aanzienlijk meer stemmen dan lijsttrekker Vincent Zwijnenberg. Daardoor kan Van Rey de enige zetel van de Volkspartij Limburg opeisen. Van Rey overlegde vandaag met het bestuur van de Volkspartij Limburg

Stuntende politieman in Heerlen niet bestraft
Geen straf voor een stuntende politieman in Heerlen. De agent liet zich op een brommer meetrekken door een politieauto. Dat is te zien op beelden die begin deze maand uitlekten. Normaal gesproken krijg je voor dat vergrijp een forse boete, maar deze agent kwam eraf met een 'goed gesprek'

Veel bijensterfte
Enorme Soms gaat het al mis in de bijenkorf. Als imkers hun vak niet goed verstaan maakt de bij weinig kans. De vliegende verstuiver heeft het moeilijk. De bijensterfte is enorm. En daarom moet ook de Limburgse fruitteler weten wat hij doet. Veel kwekers zetten bijen in. En dat betekent opletten met bestrijdingsmiddelen en goed timen wanneer de bijenkasten geplaatst worden.

Sjeng Schalken zorgelijk over tennisniveau
Hij versloeg Roger Federer, hij is de voormalig nummer 11 van de wereld maar moest noodgedwongen stoppen vanwege blessures. Een opvolger van hem heeft zich nog niet gemeld. Sjeng Schalken uit Weert maakt zich zorgen over het niveau van het Nederlandse tennis.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

De 47ste finale van het LVK volg je vrijdag live op L1 TV

De 47ste finale van het LVK volg je vrijdag live op L1 TV

Keuning van de buut: Pierre Cnoops - deel 2

Keuning van de buut: Pierre Cnoops - deel 2

Dansmerieke: Tanzgruppe Kammerkätzchen

Dansmerieke: Tanzgruppe Kammerkätzchen

'Mesthoop' van Martijn Crins, over de drek van het leven

'Mesthoop' van Martijn Crins, over de drek van het leven

De Vergulde Voorgloeier: Op nao Venray!

De Vergulde Voorgloeier: Op nao Venray!

Prehabilitatie is fit zijn voor een operatie

Prehabilitatie is fit zijn voor een operatie

Programma's