23 feb 2016

23 feb 2016

De roep om de grenzen te sluiten om de instroom van vluchtelingen te beperken, klinkt steeds luider. Maar vooral voor Limburg betekent die maatregel slecht nieuws.

Europarlementariër Jeroen Lenaers voorziet in dat geval nog grotere problemen voor onder meer de Limburgse middenstand. In AvondGasten legt hij uit waarom.

België heeft verscherpte grensbewaking aangekondigd als Frankrijk het vluchtelingenkamp bij Calais gaat ontruimen. In afwachting van een uitspraak van de rechter is de ontruiming uitgesteld. Toch maakt de Maastrichtse vrijwilliger Leon Aarts zich grote zorgen. Hij kookte eerder voor de vluchtelingen in Calais en gaat morgen opnieuw naar het kamp daar.

Verder: heeft gedeputeerde Ger Koopmans wel een hart voor de Limburgse taal? Met Veldeke lijkt het in elk geval niet zo te boteren. In AvondGasten een discussie tussen de gedeputeerde en de vice-voorzitter van de dialectvereniging, Lei Heijenrath.

Grote gezinnen waren vroeger in het katholieke Limburg heel normaal en staan nu centraal op een expositie in het Museum van de Vrouw in Echt. Aan tafel een gesprek met voetbaltrainer Sef Vergoossen die opgroeide in een gezin van negen, en zijn twee dorpsgenoten Els en Maria Scheres, die thuis met elf kinderen waren.

Presentatie: Kirsten Paulus en Frans Pollux

AvondGasten
AvondGasten is elke werkdag op L1 TV te zien om 17:55, 20:55 en 22:55 uur.
Meer informatie over de gasten en onderwerpen in AvondGasten vind je steeds op www.L1.nl/AvondGasten

Logo 1Limburg

Programma's