23 aug 2015

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
L1SPRT met vandaag de volgende onderwerpen:(klik op de titel voor de video)
Wedstrijd Roda JC - De Graafschap
Gisteravond speelde Roda JC in eigen stadion tegen De Graafschap. De Graafschap werd gezien als mede potentiële degradatiekandidaat. Een overwinning was dus meer dan wenselijk, en dat gebeurde. Van Hyfte maakte de enige treffer. Roda won dus met 1-0 en start dus uitstekend in dit seizoen.

Max Verstappen eindigt als 8e in Spa Francorchamps

Op zijn thuiscircuit Spa Francorchamps heeft Max Verstappen opnieuw laten zien waartoe hij in staat is. De 17-jarige coureur moest door een straf starten vanaf de 18e plek. En na een indrukwekkende opmars eindigde hij uiteindelijk als 8e.
Maaike Caelers uit Weert Nederlands Kampioen triatlon
Een nieuwe titel voor Maaike Caelers. De Weertse werd in Veenendaal nationaal kampioen triatlon. Een maand geleden raakte ze nog geblesseerd tijdens een trainingsstage in de Sierra Nevada, maar ze lijkt weer helemaal fit.

Laura de Vaan wint Adelante Challenge in Berg en Terblijt

Handbikester Laura de Vaan was vandaag de beste in Berg en Terblijt. De Nederlands kampioen en vice-wereldkampioen op de weg won de Adelante Challenge. De Vaan uit Baexem klom het makkelijkste op de zware Geulhemmerberg.
Crosscountry Landgraaf
Voor het eerst sinds jaren maakte de plaatselijke mountainbike wedstrijd weer deel uit van de Benelux Cup. De combinatie van een ultrazwaar parcours en een fel zonnetje, maakte het tot een prachtige wedstrijd.
Limburgse clubs scoren in Jupiler League

VVV-Venlo maakt korte metten met Jong PSVV.
MVV Maastricht wachtte ook nog op de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. In Oss lukte het.  En dan Fortuna, kende ook een tegenvallende start. Vorige week grote teleurstelling, toen ze nota bene met 0-2 voor stonden en toch nog verloren. Vrijdag ging het uit bij Helmond een stuk beter!