21 sept 2014

21 sept 2014

In een zopas verschenen boek wordt Marcel van Grunsven een 'goede' oorlogsburgemeester genoemd en wordt Joep Dohmen, schrijver van 'De geur van kolen', manipulatie verweten. Een discussie tussen historicus Marcel Put en journalist Joep Dohmen.

|
|

Peggi Olislaegers, directeur van de Nederlandse Dansdagen, over dans in het algemeen en het dansklimaat in Limburg in het bijzonder.

Cultuurcriticus Henk Smeijsters over zijn boek 'Gelukkig met minder', met columns over de domheid van de mens, het failliet van het neoliberalisme en onze dolgedraaide consumptiemaatschappij.

Historicus Jacco Pekelder, schrijver van het boek 'Nieuw Nabuurschap', over de betrekkingen tussen Nederland en Duitsland, vroeger en nu.

Muzikant Jos Hol en regisseur Annechien de Vocht over Windvogel, de nieuwe productie van Toneelgroep Maastricht die zondag in première gaat.

Het panel - deze keer met Marijke Clerx (PvdA), Ria Oomen (CDA), Peter van Zutphen (SP) - discussieert over de Algemene Beschouwingen en andere actuele zaken.

Cultuuranalist Cyrille Offermans geeft duiding bij de tentoonstelling van het Amerikaanse kunstenaarsduo The Yes Men in museum Het Domein in Sittard.

Een column van publicist Petra Quaedvlieg en live-muziek van zanger-gitarist Jos Hol.

Presentatie: Frank Ruber & Fons Geraets.

Logo 1Limburg

Programma's