2 dec 2016

2 dec 2016

Het L1NWS van L1 TV, met de volgende onderwerpen:

Bewoners blij dat de verwarde man uit Brunssum is vertrokken
Bewoners van de ontuimde flat in Brunssumren werd ontruimd, zijn blij dat de man, bij wie een explosief zou liggen, weg is. Woningstichting Weller had de huur van de man opgezegd, omdat hij teveel overlast veroorzaakte. Omdat er een vermoeden was van een explosief in de woning, werd de EOD ingeschakeld, maar het explosief bleek een transistorradiootje.

MAA mag volledige lengte van start- en landingsbaan gaan gebruiken
Als het aan het kabinet ligt mogen op luchthaven Maastricht-Aachen Airport voortaan ook grotere en zwaardere vrachtvliegtuigen vertrekken en landen. Het kabinet heeft met dit besluit ingestemd met een voorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu om de volledige lengte van de start- en landingsbaan te gaan gebruiken.

Bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in Stein
In Stein is vanmiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De granaat werd gevonden bij graafwerkzaamheden op een parkeerplaats bij het voormalige zwembad Steinerbos. De Explosieven Opruimingsdienst mocht dus opnieuw naar Limburg voor een klus. 

Maastricht heeft een tijdelijke uitkijktoren
Het moet de pijn van de bouwwerkzaamheden iets verzachten. De nieuwe tijdelijke uitkijktoren bij het station in Maastricht. Daar wordt een ondergrondse fietsenstalling gebouwd. Dat levert veel overlast op voor omwonenden, ondernemers en reizigers. Vanaf vandaag is de toren open en kunnen bezoekers even afgeleid worden van de bouwoverlast.

We gaan op zumba-les met 89-jarige
90 jaar wordt ze, komende week. To Voesten uit Venray. Een leeftijd waarop een kien-avond voor velen al genoeg beweging oplevert. Maar niet voor To. Trouw gaat ze elke week naar... Zumba-les.

Voorbeschouwing Roda-PSV
Roda maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen de nummer drie, PSV. De landskampioen die het traditioneel lastig heeft in Kerkrade. Maar hoe moeilijk kan Roda het morgen het maken voor PSV. Die club jaagt op concurrenten Ajax en Feyenoord. En Roda wil weg uit de staart van de eredivisie. Na pas één overwinning, 5 nederlagen en 8 keer gelijk wordt het weer eens tijd voor drie punten.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/L1video

Logo 1Limburg

Programma's