19 oktober 2014

19 oktober 2014

Beluister De Stemming van zondag 19 oktober terug. Hierin zaten de volgende onderwerpen:

Het is 2 jaar geleden dat huiszoeking werd gedaan bij Jos van Rey. Waarom duurt het vooronderzoek zo lang? En wat is de politieke nasleep van deze affaire? Gesprek met Emile Kolthoff (directeur Bing en hoogleraar criminologie) en Hans Goossen (journalist DDL/LD).

De Belgisch-Limburgse CD&V-politicus Raf Terwingen over alle heissa in België: stakingen, collaboratie, de zwaarlijvigheid van een minister en de nieuwe regering.

Lokale omroep deel 1: 40 jaar geleden vond in Melick en Herkenbosch de eerste kabeluitzending plaats van een lokale omroep. Zijn de hooggespannen verwachtingen van toen uitgekomen? Daarover de oud-medewerkers Hans Breukers & Louk Hustinx en mediadeskundige Jan Bierhoff.

Na 7 jaar is Paul van der Sterren terug in de schaaksport. Over zijn comeback schreef de uit Venlo afkomstige grootmeester het boek 'Terug in het strijdperk'.

Onze analist openbaar bestuur Frans Leeuw over de verbouwing van de publieke omroep en andere saneringen in de publieke sector.

Het jongerenpanel - Jimmy Bastings (CDJA), Funs Elbersen (Dwars), Rens Raemakers (JD) - discussieert over het ontslag van Camiel Eurlings en andere actuele zaken.

Een column van student Funs Elbersen en een optreden van Ryanne de Bie.

Presentatie: Frank Ruber & Fons Geraets.

De Stemming komt elke zondag live vanuit café Forum in Maastricht.

Kom langs of luister L1 Radio via deze site of FM 95.3 en 100.3.

Meer over De Stemming steeds op www.L1.nl/stemming

Logo 1Limburg

Programma's

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Zomerserie

L1-verslaggevers trekken deze zomer weer de provincie in. Ze gaan op pad om bijzondere en interessante verhalen op te halen, steeds een volle week in hetzelfde thema.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied. De nieuwe serie begint in september 2017.

Onze Mijnwerkers

Over mijnen en mijnwerkers

ZieZOO

Een kijkje achter de schermen van GaiaZOO

Verborgen Verlangens

In de serie Verborgen Verlangens gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Van Horen Zeggen

Waargebeurde, persoonlijke verhalen die je een glimlach bezorgen, hardop laten lachen, meeslepen, raken én verhalen waar je mond van openvalt

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Cultura Nova

Cultura Nova opent met Firebirds van Theater Titanick en L1 is er live bij

Stemmingmakers

Stemmingmakers: een serie diepgravende interviews met markante en spraakmakende Limburgers

Gedreven Maatwerk

​Gedreven Maatwerk: Verhalen over mensen bij de philharmonie zuidnederland, elke zondagavond op L1 TV

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.