16 dec 2014

16 dec 2014

AvondGasten met de volgende onderwerpen:

Bisschop Frans Wiertz is te gast! We praten uitgebreid met hem. Hoe ziet monseigneur Wiertz de kerk en de beleving van het geloof in Limburg over 40 jaar?

Want vindt hij van de vernieuwing van de kerk? De bisschop riep onder meer de parochies op om ook de visie van paus Franciscus te verspreiden. Ook voor Wiertz staan armen centraal en moeten we ons allemaal voor hen inzetten. De voedselbankactie die momenteel bij L1 loopt, is daar alvast ook een goed voorbeeld van. Maar ook gaat het over het belang van kloosterlingen in Limburg. Wat is de boodschap van de bisschop aan ons allemaal. Het afgelopen jaar leken tegenstellingen tussen religies groter dan ooit in een maatschappij die is verhard. Hoe kijkt de bisschop hier tegen aan?

Verder te gast tv -presentatrice, journalist en schrijfster Marcia Luyten. Ze is in Limburg voor het Jaar van de Mijnen dat morgen officieel wordt geopend. Zelf is ze bezig met het boek ‘Het Geluk van Limburg’, over de sociaal-culturele geschiedenis van de glorie en ondergang van de Limburgse steenkoolmijnen.

We schakelen live naar verslaggever Robert Janssen. Die staat bij burgemeester van Brunssum, Luc Winants, om door te praten over de mogelijke terreurdreiging rond het NAVO-hoofdkwartier. Dat wordt extra beveiligd. Medewerkers vrezen een aanslag op de basis. Het leidde tot een verhoogd veiligheidsrisico maar ook tot kamervragen in Den Haag.

Verder kijken we wat Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren schenken aan de Voedselbank.

Presentatie: Fabienne Nijsten, Sander Kleikers

Logo 1Limburg

Opstart naftakraker duurt nog hele week

Opstart naftakraker duurt nog hele week

Het is een spannende week voor Sabic op bedrijventerrein Chemelot in Geleen. Na een grondige renovatie die ruim zes weken heeft geduurd, wordt naftakraker 4 sinds dinsdag weer opgestart.

Programma's