L1-serie over 15 jaar Oktoberfeest Sittard

L1-serie over 15 jaar Oktoberfeest Sittard

7 tot en met 11 oktober 2019

L1 zendt in de week van 7 t/m 11 oktober 2019 een 5-delige serie uit over het 15-jarig bestaan van het grootste Oktoberfeest van Nederland; het Oktoberfeest Sittard, dat vrijdag 11 oktober begint.

De bedenkers, artiesten, evenementen-organisatoren, historici, ondernemers, politici en vrijwilligers blikken terug op een evenement dat begon als een grap en daarna uitgroeide tot het grootste oktoberfeest van ons land.

De serie is opgedeeld in thema’s. Programmamaker Tom Doesborg praat met geïnterviewden over de totstandkoming van de eerste editie in 2005 en over de organisatie die in handen is van de gemeente Sittard-Geleen, een situatie die nog wel eens kritiek oplevert.

Naast aandacht voor de muziekprogrammering en de toekomst van het Oktoberfeest Sittard wordt de vraag gesteld hoe het mogelijk is dat inwoners van een Nederlandse stad binnen enkele jaren een Zuid-Duitse cultuur, inclusief muziek en klederdracht, hebben weten te omarmen. De serie is mede tot stand gekomen met steun van de gemeente Sittard-Geleen.

15 jaar Oktoberfeest Sittard is op L1 TV te zien van maandag 7 oktober tot en met 11 oktober 2019 om 19:15 uur en 23:15 uur.

Bekijk hier deel 1: Het begin

Bekijk hier deel 2: De organisatie

Bekijk hier deel 3: Cultuur

Bekijk hier deel 4: De muziek

Bekijk hier deel 5: De toekomst

Oktoberfeest

In heel Limburg zijn er in de herfst Oktoberfeesten. Ook dit jaar ben je weer helemaal van de partij bij het Oktoberfeest Sittard dankzij L1.

Met speciale uitzendingen van Plat-eweg, Wunderbar en Hithappen op L1 Radio. Meer oktoberfeest vind je op L1.nl/Oktoberfeest

Logo 1Limburg

Programma's