115 jaar Koninklijke Zangvereniging Venlona in het Klassieke Concert op L1 Radio

115 jaar Koninklijke Zangvereniging Venlona in het Klassieke Concert op L1 Radio

In het concert van de Klassieke Avond van L1 opnames van ‘Opera per Tutti’

Zangvereniging Venlona
In het kader van internationale culturele uitwisseling en ter gelegenheid van 115 jaar Koninklijke Zangvereniging Venlona, wordt een groots muzikaal en vocaal spektakel gepresenteerd. Groots vanwege het feit dat er door een viertal mannenkoren medewerking  zal worden verleend namelijk Koninklijke Zangvereniging Venlona, RMK 1921 Brunssum, KKM St. Lambertus en Mannenkoor DSM.Sabic. Voor deze gelegenheid samengevoegd tot een groot koor van meer dan 230 zangers. Zij zullen worden bijgestaan door het groot Staatsorkest van de Opera National uit Timisoara, Roemenië en een vijftal solisten van de nationale opera uit Roemenië. Op het programma, grote opera scenes uit Verdi’s opera’s Il trovatore, Aïda, Nabucco, La forza del destino, Un ballo in maschera en Rigoletto
Het geheel  staat onder de artistieke leiding van Wim Schepers.

Nicoleta  Colceiar, sopraan;
Lacramioara Ruxanda, mezzo;
Cristian Balasescu, tenor;
Dan Pataca, bariton;
Octavian Vlaicu, bas.
Orchestra Operei Nationale Romane Timisoara.
Concertmeester: Ovidiu Rusu.
Artistieke leiding: Wim Schepers; tevens dirigent van de vier deelnemende koren:
Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus - Kerkrade; Mannenkoor DSM/SABIC - Geleen; Mannenkoor RMK 1921 - Brunssum; Koninklijke Zangvereniging Venlona - Venlo

Nabucco  G.Verdi  Sinfonia   
     Coro di leviti 
   
Aida   G.Verdi  Spirto del nume   
Un Ballo in maschera G.Verdi  Preludio           Introduzione  Posa in pace         Scene , Signori  oggi d,Ulrica
 
Il Trovatore  G.Verdi  Introduzione            Scene  Ferrando e coro 
Coro d’introduzione, Orco dadi
     Miserere           Di quella pira  

La Forza del destino G.Verdi  Ouverture        
Bellida   G.F.de Pauw Choeur des Cowboys 
   
Rigoletto  G.Verdi  Coro,Zitti, zitti   
     Coro, Scorrendo uniti  
Faust   C.Gounod Choeur des soldats 
La Traviata  G.Verdi  Libiamo  - Amenfuga uit La Damnation de Faust 
door Koninklijke Zangvereniging Venlona en het Limburgs symfonie Orkest onder leiding van Ger Withag
- La romance van Margarite uit La Damnation de Faust
door Graciela Araya,mezzo-sopraan en het Limburgs symfonie orkest
- Il sancto nome en la Vergine degli Angeli; uit La forza del destino  G. Verdi 
Ber Schellings – bas, Nicole de Boone – sopraan, mannenkoor en orkest

Op 25 oktober 1989 in de Maaspoort Venlo

Klassieke Gast
De klassieke gast van Emil Szarkowicz op zondag 11 oktober is pianist, artistiek leider en dirigent Wim Schepers.
Lees hier meer over de Klassieke Gast van zondag:
- Wim Schepers is de Klassieke Gast in de Klassieke Avond op L1

Klassieke Avond van L1
Elke zondag van 18:00 tot 21:00 uur.
Van 18:00 tot 19:00 is er de Klassieke Gast.
Het concert is van 19:00 tot 21:00 uur, ook te beluisteren via www.L1.nl/radio

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11